Začíná šestnáctý ročník ocenění Mastercard Obchodník roku

V rámci ocenění Mastercard Obchodník roku 2018 budou letos po šestnácté vyhlášeni nejlepší obchodníci působící na českém trhu. Současně se zahájením tohoto ročníku bude v pondělí 1. října 2018 spuštěno hlasování veřejnosti, a zákazníci tak budou moci vybrat svého nejoblíbenějšího obchodníka.

Hlasovat v kategorii Mastercard Obchodník roku 2018 – MONETA Money Bank Cena veřejnosti bude možné prostřednictvím internetových stránek www.obchodnik-roku.cz až do 6. ledna 2019. Generálním partnerem ocenění je společnost Mastercard, hlavním partnerem MONETA Money Bank.

„Ocenění Mastercard Obchodník roku ukazuje, že za 16 let jeho existence se trh výrazně posunul. Zatímco dříve byla pro zákazníky naprosto dominantní otázka ceny, dnes hraje neméně důležitou roli kvalita, a to jak zboží, tak služeb – od pohodlného placení, možnosti nákupu online až po samotný zážitek z nakupování. To ostatně ukazuje i jedna z novějších kategorií Zákaznický zážitek. V té se pravidelně umisťují obchodníci, kteří zákazníkům nenabízejí jen prostý nákup, ale také emocionální prožitek,“ říká Josef Machala, Mastercard Rewards Program Leader.

Absolutní vítěz a oborové kategorie

Absolutní vítěz a vítězové devíti oborových kategorií budou určeni na základě výsledků expertního průzkumu realizovaného v listopadu 2018 nezávislou společností GfK Czech.

Mezi oborové kategorie patří:

  1. Mastercard Obchodník s potravinami
  2. Mastercard Obchodník s drogerií a parfumerií
  3. Mastercard Obchodník s oděvy
  4. Mastercard Obchodník s obuví
  5. Mastercard Obchodník se sportovními oděvy a potřebami
  6. Mastercard Obchodník s elektrem a elektronikou
  7. Mastercard Obchodník pro dům, zahradu a chovatele
  8. Mastercard Obchodník s nábytkem a bytovými doplňky
  9. Mastercard Čerpací stanice s prodejnou

Hlasování veřejnosti

Držitele titulu Mastercard Obchodník roku 2018 – MONETA Money Bank Cena veřejnosti určí hlasování zákazníků. Veřejnost může pro své nejoblíbenější obchodníky hlasovat v období od 1. října 2018 do 6. ledna 2019 prostřednictvím internetových stránek www.obchodnik-roku.cz. Každý soutěžící může udělit jeden hlas a celé hlasování je pojištěno řadou zabezpečení, aby se zabránilo případnému podvodnému hlasování.

 

Zdroj: Ogilvy Public Relations

Praha, 2. října 2018

 

 

 

 

„Cena veřejnosti je mezi obchodníky jedna z nejoblíbenějších, protože sami zákazníci svým hlasováním určí, kdo je podle nich ten nejlepší. Veřejnost může podpořit svého favorita prostřednictvím stránek www.obchodnik-roku.cz a zároveň se zapojit do soutěže. Výherce získává 50 000 Kč vložených na účet u MONETA Money Bank a platební kartu Mastercard s věrnostním programem bene+,“ říká Tomáš Fejfar, manažer týmu bene+ v MONETA Money Bank.

 

Zákaznický zážitek

Princip výběru vítěze kategorie „Mastercard Obchodník roku 2018 – Zákaznický zážitek“ je tříkolový a je kombinací expertního názoru a volby profesionály z odvětví obchodu. V prvním kole proběhne individuální nominace kandidátů ze strany členů expertního týmu a na základě hlasování budou vybrány tři nominace s největším počtem hlasů. Kandidáti na 1. až 3. místě budou vyzváni ke krátké prezentaci svého řešení na konferenci Retail Summit 2019 a o vítězi rozhodnou účastníci konference prostřednictvím hlasování.

 

Nejlepší zaměstnavatel v obchodě

Kategorie „Mastercard Obchodník roku 2018 – SOCR ČR Nejlepší zaměstnavatel v obchodě“ je vyhlašována Svazem obchodu a cestovního ruchu ČR za podpory společnosti Mastercard. Obchodníci se budou moci do ocenění zapojit vyplněním dotazníku sestaveného odborníky v oblasti HR, odborným garantem vyhodnocení je společnost Hays.

 

Vítězové všech kategorií budou vyhlášeni 5. února 2019 v rámci slavnostního galavečera konference Retail Summit.