Začíná jarní kolo Sbírky potravin v dm

V úterý 9. dubna 2024 odstartovalo v prodejnách dm jarní kolo Sbírky potravin. Zákazníci mají opět možnost zakoupit virtuální balíčky, které budou ve spolupráci s Českou federací potravinových bank přeměněny na potraviny a drogistické produkty pro lidi v nouzi. Sbírka probíhá až do úterý 23. dubna 2024 a po celou dobu si zákazníci mohou přidat virtuální balíčky ke svému nákupu v prodejnách dm, v aplikaci Moje dm i v online shopu dm.cz.

Pořízení virtuálních balíčků namísto darování fyzických produktů zjednodušuje organizaci celé akce, snižuje uhlíkovou stopu, a především umožňuje pořídit za vybranou částku produkty, které jsou aktuálně potřebné.

„Mezi konečné příjemce potravinové pomoci patří opuštění senioři, lidé bez domova, matky samoživitelky, hendikepovaní a další lidé, kteří se ocitli v nouzi. V podzimním kole Sbírky potravin jsme poprvé nabídli možnost nákupu virtuálních balíčků a mezi zákazníky dm o ně byl velký zájem. I díky této novince se v podzimním kole podařilo vybrat 2 111 600 Kč a na pomoc lidem v nouzi tak putovalo 28,3 tuny potravin a drogistického zboží.“

 

Zdroj: LESENSKY.CZ s.r.o.

Praha, 10. dubna 2024