Vzniká KVADOS GROUP, skupina pro sdílení know-how nejen v oblasti robotizace

Chuť přicházet s inovativními řešeními v logistice, a nejen tam, stála za vznikem nové skupiny KVADOS GROUP. Poslední měsíce se nesly v duchu mimořádné poptávky po WMS a zaměření pozornosti na plnou automatizaci a robotizaci skladů tak bylo jen dalším přirozeným krokem společnosti KVADOS. Její strategické investice do společností působících v oblasti robotizace přinesly nové možnosti sdílení know-how a také širší záběr na trhu.

Počet implementovaných kvadosích řešení mySTOCK WMS významně roste každým kvartálem. Zaměření se na robotizaci skladu s sebou přineslo nové požadavky na rozšíření kompetencí a specialistů na projekci, instalaci i následný servis. Proto se společnost KVADOS rozhodla zrychlit svůj růst i díky akvizicím a uskutečnila v posledním období několik strategických investic do společností působících v oblasti robotizace a průmyslové automatizace. Akvizované společnosti budou nadále působit samostatně pod vedením stávajícího managementu, budou využívat synergie sdílení znalostí, zkušeností a především spolupracovat na dodávce komplexních řešení v rámci nově vzniklé skupiny KVADOS GROUP.

Nové akvizice jsou realizovány investiční společností KVADOS Holding, a.s. Do skupiny KVADOS GROUP se již v minulosti připojila společnost JANKA Radotín, a.s. se zaměřením na projekci, výrobu a servis vzduchotechniky a průmyslového chlazení. Nově se přidala společnost BETTAROE Robotics s.r.o., která dodává facility roboty a do skupiny přinesla také kompetence a kontakty na dodávky robotizačních řešení pro logistiku – ty jsou nově soustředěny do společnosti KVADOS Robotics s.r.o.

„V nejbližším období budou oznámeny další akvizice. Skupina KVADOS GROUP roste ve významného dodavatele nejen software, ale také komplexních řešení pro průmyslovou automatizaci a dodávku i servis robotů pro celou řadu oblastí se zaměřením na logistiku,“ říká Miroslav Hampel, generální ředitel společnosti KVADOS.

 

Zdroj: KVADOS, a.s.

Praha, 27. července 2021