V roce 2020 otevřel JYSK Česká republika 6 nových prodejen

Během minulého roku se v JYSKu celkem šestkrát oslavovalo otevření nové prodejny. Celkový počet prodejen se v České republice vyšplhal na číslo 96 a již teď se těšíme na oslavy otevření 100. provozovny.

I přes nepříznivé okolnosti způsobené pandemií koronaviru se v roce 2020 podařilo otevřít všechny plánované prodejny. Termín slavnostního otevření se ve více případech kvůli náročné situaci posouval. Z toho důvodu se první otevření v prošlém roce konalo až v červnu, jen pár týdnů po rozvolnění vládních opatření.

K situaci se vyjádřil Peter Brányik, generální ředitel JYSK Česká republika a Slovensko: „Období vládních opatření bylo zatěžkávací zkouškou naší společnosti. Bylo nutné se rychle adaptovat. V žádném případě jsme nechtěli polevit v expanzi pozastavením naplánovaných projektů. Největší překážkou bylo zavření hotelů a penzionů. Ovšem všechno je možné, pokud je váš stavební tým obětavý a zároveň ochotný najezdit několik stovek kilometrů navíc.“

V červnu se otevřely hned dvě nové prodejny; jedna v Českých Budějovicích a druhá ve Vysokém Mýtě. Zatímco v Českých Budějovicích je to v pořadí již druhá prodejna, ve Vysokém Mýtě je jedinou prodejnou JYSK, kterou v den slavnostního otevření navštívilo bezmála 1000 zákazníků.

V letním období se poprvé otevřely dveře v pořadí již čtvrté prodejny JYSK v Ostravě. Nová prodejna s outletem je součástí Retail Parku Poruba. Prodejna postavena podle nejnovějšího konceptu s rozlohou více než 1000 m2 přilákala v den otevření až 600 spokojených zákazníků.

94. prodejna JYSK v České republice byla otevřena v září poblíž Prahy. V nové prodejně ve Vestci se taktéž nachází outlet s nabídkou výrobků za velmi výhodné ceny.

Podzimní otevření první prodejny JYSK v Havlíčkově Brodě bylo kvůli celoplošnému zavření maloobchodního prodeje nutné posunout na začátek prosince. Nový tým zaměstnanců, který se v JYSKu vždy zapojuje do zařizování prodejen a aktivně pracuje již několik týdnů před samotným otevřením, čelil hned ze začátku velké výzvě. V nové prodejně bylo zřízené výdejní místo, kde si zákazníci mohli vyzvednout výrobky po předchozí online objednávce.

„Představa, že zákazníci přichází o možnost výhodného nákupu v našich prodejnách, nás rychle přivedla na myšlenku výdejních míst. Připravovat zboží v zázemí není stejné jako kvalifikovaně poradit, ale po dvoutýdenní nucené přestávce chtěli všichni zaměstnanci přiložit ruku k dílu. Nikdo se neskrýval, nikdo nechtěl zůstat doma na překážkách. Patří jim mé díky,“ komentuje Peter Brányik.

Po zmírnění restrikcí a znovuotevření maloobchodního prodeje začátkem prosince se v jeden den konala hned dvě slavnostní otevření. Zákazníci si mohli konečně prohlédnout prodejnu v Havlíčkově Brodě a své dveře poprvé otevřela i v pořadí již pátá prodejna v Plzni. Zákazníci rádi využili možnosti nákupu v předvánočním období. Podobně se na návrat zákazníků těšili i zaměstnanci, kteří dohlíželi, aby byla při nákupech dodržována všechna protiepidemická opatření.

Generální ředitel závěrem dodává: „Nechceme se vzdát myšlenky přispět k vybudování nejrozšířenější sítě maloobchodních prodejen v oblasti bytového sortimentu na světě. Jinými slovy – i v tomto roce pokračujeme v expanzi covid-necovid.“

 

Zdroj: JYSK Česká republika

Praha, 19. ledna 2021