V rámci svého jubilea podpoří dm drogerie třicet projektů z oblasti trvalé udržitelnosti

V roce 2022 oslaví společnost dm drogerie markt 30 let na tuzemském trhu. Při této významné příležitosti hodlá prostřednictvím společensky odpovědné iniciativy {SPOLEČNĚ} podpořit rovnou třicítku projektů, které se věnují trvalé udržitelnosti.

Právě trvalá udržitelnost je dlouhodobě součástí filozofie dm drogerie. „Dbát na udržitelnost totiž jinými slovy znamená pečovat o budoucnost příštích generací. Udržitelná budoucnost je naší prioritou, a proto se během oslav třicátých narozenin zaměříme na oblast trvalé udržitelnosti a oceníme třicet zelených projektů. Ty získají od dm finanční podporu pro svou realizaci,“ přibližuje Jiří Peroutka, manažer komunikace dm drogerie markt.

Se svým nápadem se o podporu může ucházet kdokoliv, od jednotlivců přes neziskové organizace až po velké firmy. Nezáleží na rozsahu ani nákladnosti, podmínkou však je, aby se přihlášený projekt zabýval tématem trvalé udržitelnosti, zejména v oblasti životního prostředí. Zároveň by se mělo jednat o projekt nový, není tedy možné přihlásit takový, který již byl realizován v minulosti. „Projekty lze přihlašovat přes platformu Společně do konce února. TOP 30 vítězných projektů vybere odborná porota v průběhu března. Realizace pak proběhne od dubna do září 2022,“ dodává Peroutka.

V minulosti dm k příležitosti významných milníků věnovala prostředky charitativním organizacím či školkám a založila tradici dm dobrovolnických dnů. Při oslavách 25 let pak podpořila více než 200 projektů ze sociální oblasti, a to částkou ve výši bezmála 15 milionů korun.

 

Zdroj: LESENSKY.CZ s.r.o.

Praha, 8. ledna 2022