Uživatelé Valutomatu směnili už přes 650 mil. korun

Online směnárna Valutomat, která působí na české trhu od ledna 2015, pokračuje ve své úspěšné cestě. Její uživatelé mezi sebou za necelých osm měsíců směnili valuty už za 650 mil. Kč. Počet aktivních uživatelů překročil hranici 3 000.

Valutomat vstoupil na český trh v lednu 2015. Od té doby prokazuje, že si v České republice nachází pevné místo. Po necelých osmi měsících fungování využívá Valutomat už přes 3 000 pravidelně směňujících uživatelů. Směnili přes něj valuty dohromady za více než 650 milionů korun. Po celou dobu tohoto zaváděcího období jsou služby Valutomatu pro české uživatele osvobozeny od poplatků za směny.

Projekt online směnárny pod názvem Walutomat.pl vznikl před pěti lety v Polsku a dnes je na tamním trhu největším hráčem. Provozuje ho společnost Currency One. Česká republika se stává druhým trhem, kde je možné tuto službu využívat. Valutomat však míří i do dalších zemí Evropy. Za dobu svého působení na polském trhu se o výhodách služby přesvědčilo více než 160 000 registrovaných uživatelů, kteří provedli přes 5 milionů transakcí v celkovém objemu přes 5 miliard EUR, na nichž ušetřili zhruba 175 milionů EUR.

Zdroj: Valutomat

Praha, 27. srpna 2015