Už rok si mohou Češi objednat nákup s doručením do pár minut

Společnost Dáme jídlo právě před rokem uvedla na trh novou službu rychlých nákupů Dáme market. Dnes ve špičce přichází nová objednávka každou půl minutu a v nabídce je oproti loňskému únoru téměř pětinásobek druhů zboží. S průměrným doručením za 20 minut služba umožňuje lidem ušetřit čas na věci, na kterých jim skutečně záleží. Dáme market využívá 11 vlastních skladů v Praze, Brně, Olomouci, Plzni a Liberci.

Dáme market slaví první výročí a potvrzuje, že o doručení velmi rychlých nákupů je v Česku velký zájem. V denní špičce přichází od zákazníků nová objednávka každou půl minutu. Díky velkému zájmu společnost Dáme jídlo postupně otevřela 11 skladů, ze kterých distribuuje objednávky obchodu Dáme market. Aktuálně fungují v Praze, Brně, Olomouci, Plzni a Liberci. Ve výhledu je otevření dalších skladů po celé republice.

Dáme jídlo nabízí v rámci velmi rychlých nákupů jednak síť svých vlastních online prodejen Dáme market se sortimentem, jehož základem jsou potraviny, ale i zboží z celé řady partnerských obchodů.

Sledujeme, že zákazníci si rychlé online nákupy stále nejvíce asociují s přípravou jídla. Přidáváním nových partnerských obchodů chceme zákazníkům ukázat, že si mohou objednat nejen nákup na nedělní večeři, ale také hračky, drogerii, dárky nebo třeba potřeby pro domácí mazlíčky,” říká výkonný ředitel Dáme jídlo Filip Fingl.

Tisíce položek k dodání za 20 minut

Průměrná doba doručení 20 minut od objednání nabízí unikátní možnost nakoupit – například v průběhu vaření – suroviny, na které zákazník zapomněl při nákupu v obchodě. Nejrychleji doručený nákup byl za uplynulý rok u zákazníka za pouhých 12 minut.

Počet dostupných položek roste každý měsíc o 10 až 15 %. Z počáteční nabídky 700 položek před rokem je dnes téměř pětinásobek, a to 3 200 položek.

Dosavadní vývoj odvětví quick commerce a rostoucí zájem o služby Dáme market nás těší a dává nám najevo, že Čechům čím dál tím víc záleží na vlastním čase, který raději stráví se svými blízkými. Proto chystáme do konce roku další rozšíření nabídky na 6 000 položek a představení Dáme market také v dalších regionech,“ říká ředitel Dáme market Mikolaj Komorowski.

Housky, kondomy nebo nákup za 8 tisíc

Mezi nejčastěji objednávané výrobky na Dáme market patří pečivo, ovoce a zelenina, jako jsou housky, banány, rajčata nebo například koblihy. Nejvíce se nakupuje v úterý a v neděli. Zákazníci nákupy nejčastěji objednávají večer mezi šestou a osmou hodinou. Ve svátky a další významné dny roste poptávka po službách Dáme market oproti běžnému období o stovky procent.

Kromě základních potravin se objevují také netradiční skladby objednávek, jako například kondomy, banán, pažitka v květináči a meloun. Zatím největší nákup objednal zákazník z Brna, v celkové hodnotě 8 409 Kč. Celkem 127 položek trvalo sestavit 25 minut a doručit dalších 10 minut.

Kurýr dostane tašku s nákupem za 4 minuty od objednávky

V průměru je v rámci služby Dáme market zákazníkům k dispozici více než 3 200 položek. Otevírací doba skladů je od 8 do 22 hodin. V Praze a v Brně na vybraných skladech dokonce mezi čtvrtkem a nedělí do půlnoci. Od obdržení objednávky po vydání kurýrovi uplynou v průměru pouhé 4 minuty. Samozřejmě to vždy záleží na velikosti nákupu. Sklady Dáme market mají zhruba velikost standardní prodejny potravin. Odtud kurýři Dáme jídlo rozvážejí rychlé nákupy zákazníkům v okolí.

 

Zdroj: MSL

Praha, 4. února 2022