Tržby koncernu ROSSMANN poprvé přesáhly rekordních 10 miliard euro

Síť drogerií ROSSMANN podobně jako v minulých letech zachovala pozitivní růst. Uplynulý rok 2019 společnost úspěšně zakončila obratem ve výši deset miliard euro a zaznamenala tak celkový nárůst zisku o 5,7 %. V letošním roce plánuje koncern ROSSMANN otevřít na 200 nových poboček a počítá s investicemi ve výši až 200 milionů euro.

Společnost ROSSMANN opět upevnila svou pozici klíčového hráče na světovém i tuzemském trhu, kde provozuje 140 prodejen s ročním obratem téměř 4 miliardy korun. V rámci českého drogistického segmentu zaznamenala oproti konkurenci nejrychlejší růst, a dosáhla v uplynulých 2 letech 27% navýšení tržeb. „Minulý rok jsme oslavili 25 let působení na českém trhu. Rok to byl pro nás opravdu přelomový. Spustili jsme unikátní věrnostní aplikaci ROSSMANN CLUB a také byl oficiálně zahájen prodej Drogerie bez obalu,“ říká Vít Podešva, jednatel společnosti ROSSMANN, a dodává, „zároveň jsme v České republice otevřeli na desítku nových prodejen a další desítky poboček prošly rozsáhlou rekonstrukcí. V tomto trendu budeme pokračovat i v roce 2020,“ říká.

Na úrovni koncernu se obrat společnosti zvýšil o 5,1 % na 7 miliardy euro (v předchozím roce činil obrat 6, 66 miliardy). V ostatních pobočkách, které má společnost otevřené v České republice, Polsku, Maďarsku, Turecku, Albánii a Kosovu, vzrostl obrat celkem o 7,1 % na 3 miliardy euro, přičemž v předchozím roce činil 2,8 miliardy euro. Celkově přispěly zahraniční pobočky k obratu řetězce 30 %. Koncern ROSSMANN v současné době provozuje 4 088 prodejen a zaměstnává celkem 56 200 pracovníků v sedmi evropských zemích.

 

Zdroj: ROSSMANN, spol. s r.o.

Praha, 27. ledna 2020