TRAFIKA ROKU 2016 je z Dobříše

První novinová společnost a.s. (PNS) vyhlásila během slavnostního večera v Martinickém paláci v Praze na Hradčanech vítěze šestého ročníku soutěže TRAFIKA ROKU. Aktuální ročník proběhl ve znamení nových soutěžních kategorií.

Reichenauer_celk_1_zmensOdborná porota z přihlášených prodejců tisku  kromě absolutního vítěze hlasovala o nejlepších trafikách v kategorii Prodej deníků, Prodej časopisů,  Podpora regionu a Inovace. Absolutním vítězem se stala trafika Ivana Reichenauera z Dobříše. Soutěž TRAFIKA ROKU pořádá PNS jako největší distributor tisku v České republice.

Vítězem kategorie Prodej deníků se stala trafika U české známky Tomáše Kloučka z Vrchlabí, kategorii Prodej časopisů vyhrála prodejna Ondřeje Jányše z Lanškrouna, v kategorii Inovace porota jako nejlepší vybrala trafiku OD Prior – Pajak Jany Kuchařové z Mostu a v kategorii Podpora regionu pak provozovnu Andrei Jeníčkové z Josefova Dolu.

Hodnocení provádí porota složená z odborníků na marketing, obchod a zástupců pořadatele, přičemž vybírá z přihlášených prodejních míst v České republice. Hodnotícími kritérii byla zejména kvalita vystavení tisku, zákaznický přístup, celkový vzhled prodejního místa a v jednotlivých kategoriích také nabízené služby, originální přístup, přínos prodejny pro její okolí a využití moderních, inovativních postupů v prodeji.

„Pro prodej tisku mají trafikanti stále klíčový význam a jak ukazují prodejny přihlášené do soutěže, řada trafikantů investuje do svých prodejen a hledá možný prostor pro rozšíření svých aktivit. Šestý ročník TRAFIKY ROKU tak potvrdil, že trafikanti věří budoucnosti svého podnikání. To je pro prodej tisku dobrá zpráva,“ říká generální ředitel PNS Petr Novák.

Rodina letošního absolutního vítěze – Ivana Reichenauera z Dobříše – provozuje stánek s prodejem tisku na Komenského náměstí v Dobříši již 25 let. „Přestože jde o prodejní stánek, který nenabízí mnoho prostoru k vystavení zboží, jeho majitel využívá pro představení své nabídky doslova každý možný kout a jak potvrzuje, zákazníci se k němu díky tomu rádi vracejí,“ říká ředitelka sítě obchodních zástupců PNS Eva Wegmannová.

Všichni vítězové obdrželi kromě plaket a samolepek s logem soutěže pro označení své trafiky také finanční výhry v celkové hodnotě 154 000 Kč.

První novinová společnosti a.s. je největším distributorem tisku v ČR. Hlavními akcionáři PNS jsou VLTAVA LABE MEDIA, a.s. (35 %), CZECH NEWS CENTER a.s. (27,02 %), MAFRA, a.s. (26,27 %) a Bauer Media v.o.s. (11,24 %).

 

 

Zdroj: Czech P.R., s.r.o.

Praha, 26. května 2017