Tetra Pak uvádí obalové řešení pro vyšší efektivitu distribuce

Společnost Tetra Pak představila obaly Tetra Classic Aseptic 65ml Cube, které nabízí účelné řešení pro balení mléčných výrobků, džusů a dalších tekutých potravin. Rozměry obalu byly navrženy tak, aby šest balení mohlo vytvořit krychli. Tím se ideálně využije prostor při distribuci a skladování. Došlo tak ke snížení dopadu na životní prostředí a současně klesly i vynaložené náklady.

Na rozdíl od klasických obalů Tetra Classic Aseptic o objemu 65 ml, je potřeba pro nové balení méně sekundárního balení. Spotřeba surovin je až o 28 % menší v porovnání s podobnými obalovými řešeními. Současně potřebuje přibližně o 40 % méně prostoru pro převoz stejného množství produktů a na jednu paletu se tak vejde až 9 600 kusů. Tím se snižují emise CO2, které se dostávají do atmosféry a dopad na životní prostředí. To znamená, že potraviny mohou být nyní dodávány bezpečně na delší vzdálenosti, za nižší náklady a za dostupnou cenu pro koncové spotřebitele.

„Nové balení bude výhodné nejen pro spotřebitele, ale také pro obchodní řetězce. Pomůže jim ušetřit náklady za dopravu i skladování. Krychlové 65ml balení Tetra Classic Aseptic poskytuje maximální ochranu produktu, minimální využití materiálů a efektivitu při distribuci. Tetra Pak tak reaguje na rostoucí požadavek po udržitelných obalech, které jsou šetrné k životnímu prostředí,“ řekla Aleksandra Jedrzejewska, ředitelka marketingu společnosti Tetra Pak.

 

Zdroj: Tetra Pak

Praha, 21. května 2019