Tetra Pak investoval více než 1,2 miliardy korun

Společnost Tetra Pak slavnostně otevřela svůj rozšířený výrobní podnik na výrobu obalových materiálů ve městě Budaörs v Maďarsku.

Po investici ve výši 1,2 miliard korun* nyní podnik dokáže vyrábět i obaly se zalaminovaným otvorem (technologie PLH). Společnost instalovala také novou výrobní linku, teprve druhou na světě, která dokáže vyrábět inovativní sterilizovatelný papírový karton jako alternativní obal na konzervované potraviny.

Slavnostni_zahajeni_vyrobyNedávno dokončený investiční program v hodnotě převyšující 1,2 miliard korun byl zahájen v roce 2012 s cílem umožnit podniku dodávat nové typy obalových materiálů, které splňují požadavky spotřebitelů i výrobců potravin.

Investiční program se týkal dvou důležitých oblastí výroby v podniku Tetra Pak v Budaörs: podnik bude nyní schopen výrobcům nápojů dodávat výrobky oblíbené řady Tetra Brik Aseptic se zalaminovaným otvorem (technologie PLH).

Nápojové kartony se zalaminovaným otvorem jsou ideální pro propracovanější uzavírací systémy, jejichž použití je pro spotřebitele pohodlnější a jednodušší. O rostoucí poptávce svědčí skutečnost, že 20 % celkového objemu produkce v roce 2015 představují obaly s technologií PLH.

Po instalaci nové výrobní linky bude maďarský Budaörs po Švýcarsku teprve druhý výrobní podnik Tetra Pak na světě schopný vyrábět obaly typu Tetra Recart.

Jde o první papírový obalový materiál na světě, který umožňuje tepelnou úpravu zpracovaných potravin po naplnění a uzavření kartonu. Tato technologie nabízí nákladově efektivní a ekologickou alternativu pro tradiční konzervované výrobky (polévky, omáčky, hotové pokrmy, zeleninu a ovoce) nebo potravu pro domácí zvířata.

Obaly Tetra Recart šetří prostor v regálech a jsou lehčí, levnější na přepravu a otvírají se snáze než plechové konzervy a zavařovací sklenice. Navíc jsou 100% recyklovatelné.

 

* 14 miliard maďarských forintů

 

Zdroj: Tetra Pak Česká republika, s.r.o.

Praha, 25. června 2015