Tesco spouští nový program pro neziskové organizace

Společnost Tesco dnes spustila unikátní program „Vy rozhodujete, my pomáháme“, který je zaměřený na podporu lokálních neziskových a příspěvkových organizací. Cílem programu je podpořit tyto instituce, kterým finanční odměna pomůže zrealizovat nominovaný projekt.

V Česku podpoří Tesco pomocí tohoto programu 90 vítězných organizací. Každá z nich pak dostane 30 000 korun na realizaci svého projektu. Partnerem a odborným garantem programu v České republice je Fórum dárců.

Radost změnit něčí příběh

Unikátní program dává jako vůbec první ve střední Evropě zákazníkům možnost zvolit si jeden ze tří projektů lokálních neziskových organizací, které podporují společenský život ve svém okolí. Do programu se se svými projekty mohou přihlásit všechny neziskové a příspěvkové organizace napříč celou republikou. Bližší informace o programu „Vy rozhodujete, my pomáháme“ jsou k dispozici na webu pomahame.itesco.cz. Své projekty pak mohou všechny organizace přihlásit jednoduše elektronicky na zmíněné adrese po dobu čtyř týdnů až do 3. dubna. Následně pak porota složená ze zástupců odborného garanta Fóra dárců a vybraných zaměstnanců společnosti Tesco společně prověří nominované projekty z hlediska jejich transparentnosti, důvěryhodnosti a udržitelnosti. Poté vybere pro každý z 90 regionů tři projekty, které postoupí do finálního hlasování, kde o vítězích budou rozhodovat zákazníci prodejen Tesco.

Na obchodech budou umístěny hlasovací zařízení s popisem nominovaných projektů. V průběhu měsíce května dostanou zákazníci za každý nákup hlasovací žeton, kterým pak mohou podpořit vybraný projekt neziskové organizace v jejich okolí. „Na tomto projektu je skvělé to, že naši zákazníci rozhodují o tom, které projekty v jejich okolí máme podpořit. Společně s nimi pak můžeme změnit něčí příběh,“ říká Martin Beháň, představitel Tesco pro Českou republiku a dodává: „Náš zákazník je vždy v centru všeho, co děláme, a podpora společenského života v místech, kde podnikáme, je jednou z našich priorit.“

Podpořte lokální neziskové organizace ve vašem okolí

Tento unikátní program byl v loňském roce úspěšně pilotován v České republice, kdy se do něj zapojilo více než 400 neziskových a příspěvkových organizací. Po tomto úspěchu se společnost Tesco rozhodla, že projekt rozšíří i do dalších zemí střední Evropy, kde působí, tedy na Slovensko, do Polska a Maďarska.

Neziskové a příspěvkové organizace v České republice tak mají možnost se do tohoto unikátního programu zapojit a získat finanční podporu pro své projekty. Tesco podpoří projekty týkající se místních komunit a zákazníků. Projekty se mohou zaměřit na podporu revitalizace prostředí, vzdělávání, zdravého životního stylu, sociálně slabých a znevýhodněných skupin, dětí nebo nezaměstnaných. Rádi bychom pomohli změnit příběhy lidí ve vašem okolí po celé České republice. Pokud jste členy některé z neziskových a příspěvkových organizací nebo víte o některé z nich ve vašem okolí, doporučte jim účast v našem programu. Veškeré informace naleznete přehledně na webu pomahame.itesco.cz, kde se lze snadno i přihlásit.

 

Zdroj: Tesco Stores ČR a. s.

Praha, 29. února 2016