Tesco představuje inovativní balení na mleté maso s úsporou plastu o více než 80%

Tesco představuje inovativní balení mletého masa vlastní značky, které dosahuje úspory plastu o více než 80 %. Díky této inovaci bude ročně ušetřeno až 56 tun plastu. Zavedení udržitelnějšího obalového řešení představuje další krok v naplňování závazků firmy v oblasti odpovědného podnikání.

„Máme velkou radost, že se nám podařilo na českém trhu představit nové inovativní balení mletého masa naší značky, které výrazně snižuje množství plastových obalů, tím podporuje naše dlouhodobé úsilí o udržitelnost a odpovědnost v oblasti obalů. Neustále hledáme nové způsoby, jak snižovat dopady našeho podnikání na životní prostředí,“ říká Katarína Navrátilová, generální ředitelka Tesco pro Českou republiku.

Nové balení mletého masa vlastní značky Tesco je k dispozici ve dvou váhových variantách, balení 500 g nabízí úsporu plastu o 82 %, zatímco balení 800 g dosahuje úspory až 84 %. Menší obaly nejen snižují plastový odpad, ale zároveň usnadňují přepravu, což vede ke snížení emisí spojených s logistikou. Novinka přináší výhody nejen pro životní prostředí, ale i pro zákazníky, kteří mohou nyní zakoupit mleté maso za atraktivnější ceny. Nový obal nepřinese zdražení, naopak ihned po zavedení budou výrobky zařazeny mezi akční nabídky s ještě příznivějšími cenami.

Balení nejen perfektně chrání mleté maso a udržuje ho v optimálním stavu a kvalitě, zároveň je plně recyklovatelné. „Naším dlouhodobým cílem je optimalizovat obaly našich vlastních i cizích značek. Věříme v zásadu „4R“: radikálně odstraňte, co lze odstranit; redukujte, co odstranit nelze; rozhodně opakovaně využívejte obaly a recyklujte, co zbylo,“ zdůrazňuje Katarína Navrátilová. Dodává: „Od roku 2020 se při balení výrobků našich privátních značek nepoužívají nerecyklovatelné nebo obtížně recyklovatelné obaly.“

Více informací ohledně optimalizace obalů v Tesco najdete na stránkách: https://corporate.itesco.cz/udrzitelnost/pece-o-planetu/optimalizujeme-nase-obaly.

Seznam výrobků:

Tesco mleté maso vepřové chlazené, max. 10 g tuku, 500 g
Tesco mleté maso vepřové chlazené, max. 20 g tuku, 500 g
Tesco mleté maso hovězí chlazené, max. 10 g tuku, 500 g
Tesco mleté maso hovězí chlazené, max. 20 g tuku, 500 g
Tesco mleté maso míchané chlazené, max. 20 g tuku, 500 g
Tesco mleté maso vepřové chlazené, max. 30 g tuku, 800 g
Tesco mleté maso míchané chlazené, max. 30 g tuku, 800 g

 

Zdroj: Tesco Stores ČR a.s.

Praha, 26. března 2024