Tesco nabízí až 600 volných míst pro brigádníky

Najít si letní brigádu by pro letošní prázdniny neměl být problém. Situace na pracovním trhu se vrátila do starých kolejí a je srovnatelná s roky 2018 a 2019. Dokazují to i údaje společnosti Tesco, která momentálně nabízí zhruba 600 volných brigádnících míst na svých obchodech po celé republice. Na případné uchazeče pak čeká doplňování zboží, práce na pokladně nebo pultový prodej.

Přetlak na pracovní trhu je minulostí a zájemci o letní brigádu mají zase z čeho vybírat. Mezi velké zaměstnavatele patří i společnost Tesco, která v rámci letních brigád nabízí zhruba 600 volných míst. Situace je podobná jako v letech 2018 a 2019.  V minulé roce jsme měli velký přetlak uchazečů z důvodů pandemie covidu. V porovnání s rokem 2020 pozorujeme velký pokles zájmu uchazečů o brigády, a to napříč celým pracovním trhem,“ vysvětluje Dominika Stašková, manažerka náboru Tesco.

Firma proto volí mnohem aktivnější formy při získávání brigádníků, potenciální kandidáty se snaží oslovovat přímo, má cílené kampaně na specifické skupiny uchazečů a nabízí flexibilní směny, které nyní uchazeči velmi vítají.  Brigádníky nabírá nejčastěji na pozici prodejní činnost, která zahrnuje doplňování zboží, práci na pokladně a pultový prodej. O brigádu se může ucházet každý, kdo má ukončené základní vzdělání a je ochotný absolvovat vstupní lékařskou prohlídku.

„Zájemci se mohou hlásit na našich kariérních stránkách itesco.cz/kariera, kde rovnou vidí i aktuální seznam volných pozic v rámci celé republiky. Další cestou je se telefonicky obrátit na náborové centrum nebo se osobně dostavit na konkrétní provozovnu, kde by chtěli pracovat,“ dodává Dominika Stašková.

Hodinová sazba se pohybuje od 120 do 150 korun v závislosti na vykonávané pozici. V rámci nástupu pak brigádník předloží pouze občanský průkaz, kartičku pojištěnce a výpis ze zdravotní dokumentace. Vzhledem k řádnému zaučení preferuje Tesco minimální délku brigády na jeden měsíc, dává však vždy přednost dlouhodobé spolupráci.

 

Zdroj: Tesco Stores ČR a.s.

Praha, 16. července 2021