TCC Global přebírá Summit

Přední mezinárodní firma v oblasti retailového marketingu TCC Global přebírá společnost Summit, specialistu na online retail. Toto spojení umožní tvorbu nové generace digitálních marketingových programů pro maloobchodníky.

Tento krok, u nějž asistovala poradenská firma Livingstone, dává společnosti TCC Global, která v loňském roce dosáhla obratu přes 500 milionů euro, možnost využít zkušenosti firmy Summit v oblasti online retailu a tím dále zlepšit své schopnosti v online komunikaci se spotřebiteli. Summit, jehož obrat loni překročil 47 milionů liber, si ponechá svou zavedenou značku a stávající top management, který firmu rozvíjí již řadu let.

Firmu TCC Global založil v roce 1991 Richard Beattie, který ji také dlouhodobě vedl. V současné době připravuje TCC Global kampaně ve více jak 70 zemích světa a má pobočky ve 34 státech. TCC Global je jedním z největších hráčů v oblasti věrnostních programů a zároveň je globálním lídrem v tvorbě kampaní, které pomáhají klientům dosáhnout udržitelného růstu prodejů a budovat svou značku. Mezi klienty firmy patří například Tesco, Carrefour, Lidl, Aldi, Woolworths Australia nebo 7-Eleven. V Česku je to třeba Ahold, Rossmann či OMV. TCC Global spolupracuje na svých kampaních s mnoha různými partnery, mezi něž se řadí například Disney, MasterChef, Warner Bros., Pyrex a přední dodavatelé rychloobrátkového zboží.

Firmu Summit založil v roce 2000 Hedley Aylott a dodnes ji vede. Společnost má aktuálně více než 160 zaměstnanců ve třech evropských městech. V roce 2015 získal Summit investici od společnosti Rcapital, která firmě umožnila rychlejší růst. Summit jako retailový specialista, který stojí za novou online prezentací takových firem jako je Jaguar Land Rover, Peugeot, Argos, Reckitt Benckiser či Carpetright, disponuje nejmodernější platformou pro sběr marketingových dat Forecaster. Tato platforma, kterou Summit vyvinul v roce 2015, umožňuje získávat data z mnoha různých zdrojů a díky komplexním statistickým modelům předpovídat objem prodejů dosažených na základě investic do online marketingu.

Hedley Aylott, spoluzakladatel a generální ředitel společnosti Summit, k akvizici uvedl:

„Svazek uzavřený mezi TCC Global a firmou Summit podpoří revoluci ve způsobu, jakým nakupujeme. Společně budeme moci globálně využít know-how získané na britském trhu, který je z hlediska digitálního marketingu tím nejsofistikovanějším trhem na světě. Znalosti, kterými Summit disponuje, umožní TCC Global nabízet svým zákazníkům ještě lepší kampaně.

Silný tým expertů a zakladatelů společnosti Summit, který tuto firmu pomáhal budovat od samého začátku a který v ní i nadále bude působit, spojí svou další cestu s TCC Global. Já sám bych se do globálního byznysu s nikým jiným nepouštěl.“

Perry Valkenburg, generální ředitel TCC Global, říká:

„Pochopit zákazníka je základem všeho, co TCC Global dělá. V novém světě retailu, kde se prolíná nakupování v kamenných obchodech s online nákupy, je více než kdy jindy důležité nabízet ta nejlepší řešení pokrývající celý hodnotový řetězec firmy. Obohatili jsme portfolio TCC Global o nové digitální platformy, takže zkušenosti z  online retailu a analytiky dat, které s sebou přináší Summit, pro nás mají obrovskou hodnotu. Spojení našich dvou firem přináší jedinečnou úroveň profesionálních znalostí v oblasti maloobchodu.

Po akvizici přední světové firmy v oblasti gamifikace Gametation v roce 2015 jsme tak udělali další krok směrem k inovacím v podpoře, kterou nabízíme našim klientům. Cílem společnosti Summit je rozšířit své působení na globální úroveň. To přesně odpovídá našemu cíli, kterým je pomáhat našim klientům udržet si své nejlepší zákazníky a odměnit je za jejich loajalitu, přilákat nové zákazníky a vytvářet digitální platformy pro lepší využití dat a vytvoření marketingových řešení na míru napříč celým online i offline hodnotovým řetězcem firmy.“

Daniel Domberger, partner poradenské firmy Livingstone, k tomu dodává:

„O společnost Summit byl velký zájem. TCC Global firmě nabídl tu nejlepší vizi a také pochopil, jaké nové možnosti bude akvizice firmy Summit znamenat pro samotný TCC Global. Jsem si naprosto jist, že toto spojení bude velmi úspěšné.“

Jamie Constable, generální ředitel, Rcapital, říká:

„Kvalita digitálních produktů, které Summit nabízí svým klientům z řad nejúspěšnějších světových firem, je naprosto evidentní. Přeju TCC Global a Summit do jejich společné budoucnosti jen to nejlepší.“

 

Zdroj: TCC Global

Praha, 19. září 2016