Talentovaní absolventi se můžou hlásit do dalšího ročníku trainee programu Albertu

Pět vybraných absolventů vysokých škol se bude moci zapojit do trainee programu společnosti Albert. V průběhu osmnácti měsíců poznají pod vedením zkušených manažerek a manažerů, a také mentorek a mentorů práci v maloobchodě s potravinami a získají cenné zkušenosti.

Trainee program nabídne zaměření na digitální marketing, finance, nákup, sourcing nebo vedení regionu. Svým společným závěrečným projektem pak účastníci můžou přispět k inovacím ve společnosti. V rámci detailního poznání si projdou celou firmu včetně práce v prodejnách, distribučních centrech či v různých odděleních centrály.

Trainee program je koncipovaný tak, aby si z něj účastníci odnesli co nejvíce zkušeností z fungování společnosti a vědomostí, které pak zúročí na svých pozicích. „Účastníkům programu dáváme maximální podporu, co se týče jejich vedení. Kromě odpovědných manažerů se jim jako mentoři věnují i členové nejvyššího vedení. Absolvují také školení či tréninky měkkých dovedností, které budou využívat ve své další kariéře. V programu vidíme nejenom unikátní možnost rozvíjet mladé talentované lidi, ale také příležitost přinést do naší společnosti nové pohledy a názory zvenčí,“ vysvětluje Ctirad Nedbálek, personální ředitel obchodů Albert. „Věříme, že účastníci tohoto skvělého programu se za několik let propracují na vedoucí pozice v naší společnosti,“ doplňuje. Po úspěšném ukončení programu získají účastníci nabídku na stálou práci.

Znalost společnosti a vlastní pohled

Trainee v průběhu osmnácti měsíců detailně poznají společnost z mnoha stran. Dostanou možnost učit se od osobního mentora z řad nejvyššího vedení, pomoci od odpovědných manažerů a projdou školeními. Pro pochopení maloobchodu pomůže také práce na prodejnách, například budou v pekárně péct chleba, obsluhovat v lahůdkách a na pokladnách a vyzkouší práci zástupce manažera prodejny. Poznají také různé typy prodejen napříč republikou a určitou dobu budou působit i v distribučních centrech. Následně projdou odděleními na centrále a posledních devět měsíců se budou připravovat na svoji budoucí pracovní pozici.

„Cílem celé této cesty je dokonalá znalost společnosti a jejího fungování, na jejímž základě pak účastníci mohou rychleji růst, přinášet vlastní inovace a podílet se na dalším posilování značky Albert,“ upřesňuje Ctirad Nedbálek. Zakončením programu je návrh společného projektu, který vychází ze získaných poznatků a na němž účastníci posledních několik měsíců pracují. Právě jím můžou přispět k inovacím ve společnosti. Albert má dlouhou historii spolupráce se studenty, kterým nabízí již 15 let letní stáže, a spolupracuje také s učňovským školstvím. Program pro absolventy bude probíhat druhým rokem.

Zkušenosti z prvního ročníku trainee programu

„Trainee program mě zaujal svojí různorodostí. Vidím obrovskou přidanou hodnotu v poznání firmy napříč odděleními. Dává mi to jiný pohled na náš byznys. Věřím, že tato zkušenost mě posune dopředu a já jí naopak využiji k posunutí Alberta,“ komentuje Marek Pejšek, který se programu účastní. „Kolegové na centrále vnímají pozitiva našich zkušeností. V rámci operativy jsme měli například možnost vyzkoušet si řízení týmů. Předtím by to bylo mimo mojí komfortní zónu, ale už mi to nedělá problémy,“ doplňuje. Seznam aktuálně vypsaných trainee pozic je k dispozici na webových stránkách.

 

Zdroj: Albert Česká republika, s.r.o.

Praha, 20. května 2021