Společnost Wrigley zahajuje rozšiřování továrny v Poříčí nad Sázavou

Společnost Wrigley, patřící do skupiny Mars Incorporated, zahajuje další fázi rozšiřování výrobního závodu v Poříčí nad Sázavou, v rámci níž dojde k výraznému navýšení objemu produkce cukrovinek v České republice. Historicky nejvyšší investice od založení továrny v celkové výši téměř dvě miliardy korun pokryje výstavbu nové linky a do regionu přinese nové příležitosti.

WrigleyPo prvním výrazném navýšení kapacity továrny v roce 2013 se jedná o další doposud největší investiční projekt společnosti Wrigley v České republice. Téměř dvě miliardy korun vložené do nové výrobní linky by měly zajistit nárůst objemu produkce o 16 500 tun ročně. Její spuštění se plánuje na třetí čtvrtletí roku 2018. Maximální roční kapacita továrny na výrobu cukrovinek tak bude činit téměř 70 000 tun za rok.

„Další rozšíření činnosti společnosti Wrigley nás velice těší a doufáme, že přispěje k  ekonomickému růstu obce Poříčí nad Sázavou, okresu i celého kraje,“ dodává starosta Poříčí nad Sázavou Mgr. Jan Kratzer.

Výstavbu nové části linky provází mnohé inovace a investice do technologií šetrných k životnímu prostředí. Využito bude například LED osvětlení řízené počítačem pro zajištění co nejvyšší úrovně úspory energie a efektivity provozu.

Společnost Wrigley počítá do  roku 2020 s dalším rozvojem a inovacemi v rámci továrny, kde se v současnosti vyrábějí kromě bonbónů Skittles také cukrovinky značek Starburst, Sugus, Lockets, Airwaves, Excel, Solano, Tunes a Orbit Drops  pro český i evropský trh.

„Společnost Mars je rodinná firma, jejíž aktivity jsou založeny na Pěti Principech – Kvalitě, Odpovědnosti, Vzájemnosti, Efektivitě a Svobodě. Rozšíření továrny pro nás znamená nejen prostor pro navýšení výroby, ale také způsob, jak sdílet naše obchodní úspěchy a dlouhodobě přispívat k rozvoji lokální komunity,“ doplňuje ředitelka továrny v Poříčí nad Sázavou Suzanne Lake, která se 24. května 2016 společně se starostou Poříčí nad Sázavou Mgr.  Janem Kratzerem zúčastnila oficiálního zahájení stavby.

 

Zdroj: Wrigley

Praha, 27. května 2016