Společnost The Coca-Cola Company ČR/SR má nového komerčního ředitele

Novým komerčním ředitelem The Coca-Cola Company ČR/SR je od 1. května 2021 Pawel Ozierski. Významně se podílel na strategii růstu a akceleračních programech, v jejichž důsledku se Coca-Cola stala po sedmi letech opět lídrem na slovenském trhu. V loňském roce řídil ze strany The Coca-Cola Company ČR/SR společný program s Coca-Cola Hellenic Bottling Company ČR/SR na podporu znovuotevření hotelů, restaurací a kaváren po první vlně koronavirové pandemie.

Pawel Ozierski pracuje pro The Coca-Cola Company ČR/SR od roku 2018. První dva roky zastával funkci Senior Brand Managera pro značky Coca-Cola, Fanta, Sprite a Kinley a později roli Business Managera pro Slovensko. V rámci jeho působení se společnost Coca-Cola stala např. oficiálním sponzorem mistrovství světa v hokeji (2019) či partnerem filmových hitů Star Wars a Avengers, což se prakticky okamžitě odrazilo ve frekvenci nárůstu prodejů nápojů u mladistvých.

Vystudoval Vysokou školu ekonomickou (SGH) v rodné Varšavě a své bohaté profesní zkušenosti získal především u globálních firem. Jedenáct let působil u společnosti Mondelez a brandů jako Jacobs, Milka či Cadbury, kde připravoval strategii, program podpory a vývoje portfolia za účelem růstu podílu jednotlivých značek na trhu. Ve společnosti Kraft Foods se Ozierskemu podařilo zastavit několikaletý pokles u sezonního portfolia zboží a zároveň zvýšit podíl jeho prodejů na vysoce konkurenčním trhu ve Velké Británii.  Na českém a slovenském trhu vedl značku Milka, kdy se mu podařilo posílit postavení této značky na trhu a pravidelně zvyšovat její meziroční obrat. Na svém kontě má nespočet prestižních marketingových ocenění. Ve svém volném čase se vedle cestování zajímá o focení a digitální média, architekturu a věnuje se cyklistice, lyžování nebo potápění.

 

Zdroj: FleishmanHillard

Praha, 5. května 2021