Společnost Kaufland a Nadace Via podpoří komunitní zahrady částkou 1 000 000 Kč

Chybí vám zahrada, ve které byste se mohli potkávat se sousedy a pěstovat vlastní bylinky či zeleninu? Už nemusí. Společnost Kaufland a Nadace Via vyhlašují další ročník grantového programu Už to roste, už to klíčí, ve kterém rozdělí až 1 000 000 Kč nově vzniklým, ale i existujícím zahradám. Své žádosti mohou zájemci zasílat od 1. února do 5. března.

Komunitní zahrady se stávají běžnou součástí městského života, jen v Praze jich najdeme přes 60. Ať už jde o ty malé pro pár sousedů ve vnitrobloku nebo o větší pozemky, kde zahradničí i desítky lidí, zahrady jsou místem, kde lidé zažívají radost, setkávají se a zlepšují sousedské vztahy.

Chceme být dobrým sousedem a prostřednictvím komunitních zahrad vytváříme atraktivní místa, kde mohou lidé bezplatně pěstovat vlastní zeleninu a trávit volný čas s rodinou či přáteli,” říká tisková mluvčí Kaufland ČR Renata Maierl.

Společnost Kaufland u svých prodejen vytvořila již 5 komunitních zahrad, kde mohou zájemci bezplatně pěstovat. V loňském roce navíc spustila první ročník grantového programu pro komunitní zahrady v celé ČR. Podpořeno bylo 13 projektů částkou dosahující téměř 700 000 Kč.  Letos řetězec rozdělí mezi zájemce až 1 000 000 Kč.

„V letošním ročníku hledáme zejména zahrady s přesahem. Projekty, které myslí na zachytávání srážkových vod v zahradě, využijí obnovitelné zdroje nebo systematicky pracují na rozvoji sousedských vztahů,” říká Iva Maráková z Nadace Via.

O podporu v projektu to roste, to klíčí mohou žádat existující komunitní zahrady, ale i začínající nadšenci, kteří chtějí založit zcela novou zahradu. O příspěvek až do výše 100 000 Kč se mohou zájemci ucházet od 1. února do 5. března.

Více informací na www.kaufland.cz/komunitnizahrady

 

Zdroj: Kaufland

Praha, 31. ledna 2023