Společnost dm posiluje logistickou síť. Otevřela velkoobjemový sklad v Ostředku

Společnost dm otevřela nový velkoobjemový sklad v Ostředku o rozloze 21 tisíc metrů čtverečních. Přesunula sem produkty z dosavadního skladu v Divišově, který už kapacitně přestával stačit. Nové distribuční centrum vzniklo v areálu Prologis Park Prague D1 Ostředek.

Rozšiřující se síť prodejen i setrvalý růst obratu přiměl společnost dm k hledání nového prostoru pro velkoobjemový sklad, který by lépe odpovídal jejím kapacitním potřebám. Řešením se stala nově vystavěná hala v Ostředku v blízkosti dálnice D1 s trojnásobnou rozlohou oproti dosavadnímu skladu v Divišově.

Příprava na stěhování začala na podzim

Přesídlení skladu do nových větších prostor odstartovala dm podpisem nájemní smlouvy v červenci 2023. V listopadu začala montáž regálů a automatické balicí linky ve skladovací části. Na konci ledna si pak dm převzala kancelářské prostory a sociální zázemí. Na konci února se uskutečnila finální fáze stěhování z Divišova a od 4. března se již zboží expeduje z Ostředku.

Výhodou je, že se nový sklad nachází jen sedm kilometrů od toho původního. „Všechny naše spolupracovníky a spolupracovnice v Divišově jsme oslovili, zda svolí se změnou pracovního působiště. Většina z nich na přesun přistoupila, přestože to pro mnohé z nich znamená delší čas strávený dojížděním. Těší se na nové modernější prostředí,“ popisuje Petr Vaněček, vedoucí resortu logistiky dm.

Uvolní i kapacity v Jihlavě

Díky rozloze přes 21 tisíc metrů čtverečních zvládne nový sklad pojmout zboží z Divišova, ale také část produktů z jihlavského skladu dm, který již rovněž narážel na hranici své kapacity. Ze skladu v Ostředku se budou expedovat především produkty z kategorií Papír, Hygiena, Pleny, Čističe a prací prostředky, a navíc se sem z Jihlavy přesunou produkty z kategorií Nápoje, Potraviny a Dětská výživa.

Areál v Ostředku využívá pokročilá řešení v oblasti udržitelnosti. Vytápění je zajištěno tepelnými čerpadly, v hale je instalováno inteligentní LED osvětlení a budova je navíc zcela nezávislá na plynu. Prostory jsou také připraveny na instalaci solární elektrárny. Hala získala environmentální akreditaci BREEAM na úrovni Very Good.

„Nové prostory společnosti dm mají vše, co by moderní logistické prostory měly mít: ideální polohu, vybavení na míru a nejmodernější řešení udržitelnosti,“ dodává Anna Jůzová, manažerka pronájmů a zákaznické zkušenosti ve společnosti Prologis.

 

Zdroj: LESENSKY.CZ s.r.o.

Praha, 15. dubna 2024