Společnost dm od ledna zvyšuje mzdy o deset procent

Se začátkem nového roku zvyšuje společnost dm drogerie markt mzdy všech svých spolupracovníků o deset procent. Reaguje tak na dlouhodobě vysokou inflaci, která způsobuje růst cen a pokles reálné hodnoty mezd. Ve společnosti dm jde za poslední tři roky už o čtvrté zvýšení.

Ke zvýšení mezd společnost může přistoupit díky výborným výsledkům z předchozích let. V uplynulém obchodním roce (od 1. října 2022 do 30. září 2023) se dm v Česku podařilo navýšit obrat o více než 18 procent na 16,3 miliardy Kč. Za zvýšením obratu stojí nárůst počtu zákazníků i prodaných produktů, nikoli zvýšení cen produktů kvůli inflaci, která v období říjen 2022 až září 2023 v meziročním srovnání dosáhla na 12,7 procenta. Společnost dm do cen investovala a podařilo se jí udržet interní míru inflace v dm nákupním koši na 4,19 procenta, a u privátních dm značek dokonce na 0,54 procenta.

Společnost si uvědomuje, že za dynamický růst vděčí i skvělé práci svých spolupracovníků. Jejich spokojenost a atraktivita dm jako zaměstnavatele patří k dlouhodobým prioritám společnosti.

„Adekvátní mzda za odvedenou práci je součástí naší firemní kultury. Velmi nás těší, že díky hospodářským úspěchům z minulých let se nám dařilo mzdy spolupracovníkům opakovaně zvyšovat a ani v roce 2024 tomu nebude jinak.“ Jiří Peroutka, manažer komunikace dm drogerie markt.

Společnost dm zvyšuje od ledna mzdy pravidelně, přičemž v roce 2022 je navíc mimořádně zvyšovala i v červenci. Konkrétně k 1. lednu 2022 vzrostly o 4 procenta a ve stejném roce od 1. července o 8 procent pro nemanažerské pozice a o 4 procenta pro pozice manažerské. Od 1. ledna 2023 se mzdy navýšily opět, v rozdílné výši podle různých pozic. Nejvýrazněji vzrostly u prodavaček/pokladních na prodejnách a skladových dělníků v logistických centrech, konkrétně o 12 procent. Loni v červnu také společnost zvýšila hodnotu stravenek z tehdejších 150 na současných 194 Kč.

Přeji krásné prožití vánočních svátků a vše nejlepší do nového roku.

 

Zdroj: LESENSKY.CZ s.r.o.

Praha, 29. prosince 2023