Společnost BSH zveřejnila výroční zprávu

Společnost BSH Hausgeräte GmbH (BSH) zveřejnila svou výroční zprávu obsahující hlavní finanční výsledky za fiskální rok 2014.

Výsledkem silného růstu celé skupiny zejména v Asii, Severní Americe a Evropě je rekordní obrat 11,4 miliard eur a zvýšení EBIT marže na 6,2 procent. Výrobce domácích spotřebičů hodlá na své cestě k úspěchu pokračovat i v roce 2015.

Letošní fiskální rok pro společnost BSH začal velmi dobře a podle výsledků prvního čtvrtletí se dá předpokládat, že obrat a zisk pro rok 2015 se ještě zvýší.

Společnost v loňském roce generovala výnosy v částce 11,4 miliard eur, což představuje nárůst o 8,4 procent a také nový rekord. Po měnových přepočtech činil obrat 11,7 miliard eur (+11,1 procent oproti předchozímu roku). Zisk před úroky a zdaněním (EBIT) činil 705 miliónů eur. V porovnání s údaji z roku předchozího, sníženými o jednorázové výdaje, se EBIT marže zlepšila o více než jedno procento na 6,2 procent.

„Podařilo se nám posunout naši pozici dále a růst rychleji, než rostl trh v daném roce. Máme v plánu tímto směrem pokračovat,“ uvedl Dr. Karsten Ottenberg, CEO společnosti BSH. „Světové trendy jako digitalizace, mobilita a urbanizace budou mít významný vliv na to, jakým způsobem budou vykonávány domácí práce. Spotřebitelé a jejich potřeby jsou středobodem veškerého vývoje, který provádíme,“ dodal Ottenberg.

 

Zdroj: BSH domácí spotřebiče s.r.o.

Praha, 10. července 2015