Společnost BILLA již podruhé v tomto roce upravuje balíček odměňování

Cílem společnosti BILLA ČR dlouhodobě je zvyšování úrovně pravních podmínek pro své zaměstnance. V předchozích letech, kdy situaci ovlivňovala pandemie koronaviru, byla společnost BILLA seriózním zaměstanavatelem zaručujícím svým zaměstnancům pracovní místa a garanci jejich stávající mzdy a zaměstnaneckých benefitů. A svoji serioznost BILLA potvrzuje i v tomto roce. Na začátku roku zvýšila roční příspěvek v programu benefitní cafeterie až na 12 000 Kč ročně a nyní přistupuje k navýšení mezd zaměstnanců na prodejnách v průměru až o 10 %.

K navýšení mezd přistoupila společnost BILLA i v předchozích letech. V roce 2021 navýšila mzdy prodejnímu personálu v průměru o 5 %. BILLA vloni zároveň navýšila příspěvek v rámci svého loajálního programu z 6 000 Kč na 9 000 Kč ročně pro zaměstnance, kteří u firmy pracují déle než 2 roky. Na konci roku navíc každému zaměstnanci vyplatila speciální odměnu ve výši až 2 500 Kč.

První úpravou v balíčku odměňování bylo na začátku roku opětovné navýšení odměny v rámci tzv. benefitní cafeterie. Výše příspěvku se od 1. ledna zvýšila až na 1 000 Kč/měsíc, tedy 12 000 Kč/rok.

Od 1. dubna BILLA navýší mzdy zaměstnanců na prodejnách v průměru až o 10 %, což v přepočtu činí v průměru 2 000 korun. Balíček odměňování tak bude obsahovat stravenky v hodnotě 100 Kč/směna, 5 týdnů dovolené, příspěvek na penzijní připojištění, odměny při pracovních výročích, za doporučení nového kolegy, příspěvek na MultiSport kartu, zvýhodněné tarify O2 Family nebo slevy pro zaměstnance u smluvních partnerů (Xiaomi, Datart, EximTours, Aquapalace a další) nebo příspěvek za umístění v různých interních soutěžích jako například soutěži mezi prodejnami BILLA Cup, ve kterém BILLA v posledním ročníku rozdala téměř tisícovce zaměstnanců speciální finanční odměnu v celkové výši 4 500 000 Kč.

Těší nás, že i přes velmi náročné období, které máme za sebou, můžeme i nadále zůstat seriózním a férovým zaměstnavatelem pro naše zaměstnance. Velmi si jich vážíme a děkujeme jim za nasazení v uplynulých měsících,“ uvedl Dariusz Tomasz Bator, generální ředitel BILLA ČR. „Klíčové pro nás i nadále zůstávají garance v oblasti odměňování a já osobně jsem velmi rád, že i v tomto roce můžeme tyto podmínky zlepšovat. Zároveň děkuji našim sociálním partnerům za konstruktivní a věcný dialog. Pevně doufám, že změny, na kterých jsme se dohodli přijmou naši zaměstnanci pozitivně a zůstanou vůči nám i nadále loajální,“ dodal Dariusz Tomasz Bator.

Dodatek ke kolektivní smlouvě byl vyjednán na základě sociálního dialogu s odborovými organizacemi sdruženými v Unii zaměstnanců obchodu, logistiky a služeb (UZO), Odborovým svazem pracovníků zemědělství a výživy – Asociací svobodných odborů ČR (OSPZV – ASO) a Federací výkonných zaměstnanců ČR (FVZ) počátkem tohoto roku.

 

Zdroj: Havas PR Prague

Praha, 6. dubna 2022