Společnost ARAM hlásí rekordní pronájmy

Rekordních výsledků dosáhla za letošní první pololetí společnost Active Retail Asset Management (ARAM), která se v regionu střední a východní Evropy specializuje na správu maloobchodních nemovitostí. Od ledna do června uzavřela na obchodních centrech, pro něž zajišťuje komplexní asset a property management, 52 pronájmů. ARAM má jen v České republice na starosti portfolio s hodnotou více než 500 milionů EUR.

Tvoří je OC Forum Nová Karolina v Ostravě a OC Futurum Hradec Králové (vlastník Meyer Bergman a HOOPP), OC Forum Ústí nad Labem (New Europe Property Investments) a Olomouc Retail Park vlastněný společností Gemo.

Nejúspěšnější byla společnost ARAM v OC Forum Nová Karolina. V prvním pololetí přejednala 41 nájemních smluv, za celý rok 2015 to bylo 40 renegociací. Od roku 2015 navíc přibylo 9 nových nájemců. Zájem stávajících i nových nájemců o prostory je dán rovněž vynikajícími výsledky tohoto oblíbeného ostravského centra. Od ledna do května stoupla návštěvnost o 3 %, tržby byly vyšší o 9 %. Za celý rok 2015 to bylo v meziročním srovnání o 11 % v případě tržeb a 9 % u návštěvnosti.

Mezi nejvýznamnější nové nájemce v OC Forum Nová Karolina patří například gastro operátor Spice Box, pro který jde o první restauraci v České republice. Nabídku dále doplnily značky jako Baťa, JRC, Tiger, Columbia nebo La Martina. Aktuální obsazenost centra tak překročila 95 % a s ohledem na rozjednané pronájmy bude Forum plně obsazené během několika měsíců.

Těsně pod 100% obsazeností se nachází OC Futurum Hradec Králové. Zde v prvním pololetí stouply obchodníkům tržby o 7 % a návštěvnost vzrostla o 2 %. V posledních měsících se nájemní mix rozrostl o prestižní značky jako Douglas, Levis Mustang nebo Columbia. OC Forum Ústí nad Labem vykázalo meziročně dokonce 10% nárůst návštěvnosti při zvýšených tržbách o 9 %.

Dosažené výsledky jsou více než přesvědčivé. Úročíme tím pečlivou práci s vysokou přidanou hodnotou, kterou na portfoliu obchodních center odvádíme ve prospěch vlastníků, nájemců i koncových zákazníků. O mnohém svědčí, že centra v naší správě patří k nejúspěšnějším na tuzemském trhu. Brzy navíc oznámíme další velké pronájmy,“ dodává na okraj výsledků Martin Kubík, ředitel Active Retail Asset Management.

 

Zdroj: Community s.r.o.

Praha, 1. července 2016