SOCR ČR: Novým viceprezidentem pro obchod je Patrik Dojčinovič

Novým viceprezidentem pro obchod ve Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR (SOCR ČR) bude od 1. července 2023 Patrik Dojčinovič, provozní ředitel společnosti Tesco. Ve funkci nahrazuje Pavla Mikošku, ředitele kvality ve společnosti Albert, který zastával roli viceprezidenta SOCR ČR pro obchod posledních osm let.

„Pavel je velký profesionál a odborník. Bez jeho názorů a konzultací bychom určitě nebyli tak efektivní v boji za spravedlivé podnikatelské prostředí v sektoru retailu, a to jak v oblasti kvality a hygieny, tak v nastavení systému spolupráce s kontrolními orgány. Byl to právě Pavel Mikoška, kdo se v Česku zasadil o urychlené řešení problému dvojí kvality,“ uvedl Tomáš Prouza, prezident SOCR ČR, a dodal: „Za osm let v pozici viceprezidenta Pavel zanechal v celém sektoru obchodu nesmazatelnou stopu. Patří mu za to velký dík všech členů SOCRu. Přejeme mu mnoho štěstí v další kariéře ve společnosti Ahold-Delhaize, kde se bude dál věnovat oblasti kvality v několika zemích, kde Ahold-Delhaize působí.“

Významnou roli Pavla Mikošky v oblasti kvality ilustruje i fakt, že v roce 2019 obdržel od České společnosti pro jakost prestižní čestnou Cenu Anežky Žaludové, určenou osobnostem, které se zasloužily o rozvoj péče a kvality v České republice.

„Svoji roli ve Svazu opouštím s pocitem dobře vykonané práce. Svému nástupci přeji spoustu elánu a chuť posouvat sektor obchodu stále na vyšší úroveň. Vždyť v centru pozornosti jsou pro obchodníky jednoznačně jejich zákazníci, kteří očekávají prvotřídní služby, bezproblémový omnichannel, plnou dostupnost a rychlou dodávku kvalitního zboží,“ sdělil Pavel Mikoška.

Nový viceprezident SOCR ČR pro obchod Patrik Dojčinovič působí na pozici provozního ředitele ve společnosti Tesco. Vystudoval ekonomiku a management a od roku 2006, kdy do Tesca nastoupil jako ředitel jednoho z obchodů, prošel řadou řídicích funkcí v provozu a na komerčním oddělení. V současné době zodpovídá za řízení všech provozoven společnosti v České republice.

„Rád přijímám výzvy a zastupovat obchod v době, kdy jej čeká náročná transformace, je velkou výzvou. Sektor retailu čekají v blízké budoucnosti velké změny v oblasti udržitelnosti, nabídky produktů i způsobu obsluhy zákazníků. Jsem proto rád, že mohu nabídnout své dlouholeté zkušenosti ve prospěch celého sektoru,“ nastínil své plány Patrik Dojčinovič.

„Patrika znám jako člověka, který je s retailem seznámen do nejmenšího detailu. Vedle toho je to člověk schopný velkého nadhledu i díky své zahraniční zkušenosti, takže se na spolupráci s ním opravdu těším. Věřím, že sektor obchodu společně posuneme opět o pořádný kus dál,“ shrnul T. Prouza.

Představenstvo SOCR ČR je voleno na pět let a má 15 členů, v čele Svazu stojí prezident a dva viceprezidenti, dozorčí rada je tříčlenná.

 

Zdroj: Svaz obchodu a cestovního ruchu České republiky

Praha, 29. června 2023