Smurfit Kappa získala zlaté ocenění od EcoVadis a patří tak mezi top 1% hodnocených společností

Společnost Smurfit Kappa získala čtvrtý rok po sobě zlaté ocenění za Společenskou odpovědnost podniků (‚CSR‘) od agentury EcoVadis, která je předním hodnotitelem globálních dodavatelských řetězců.

Společnost byla zařazena mezi 1% nejlepších společností (ze 30 000 společností), které byly hodnoceny na základě různých kritérií, a to v oblasti životního prostředí, pracovních postupů a lidských práv, udržitelného zásobování a spravedlivých obchodních praktik.

Agentura EcoVadis poskytuje hodnocení udržitelnosti dodavatelů pro globální dodavatelské řetězce ve firmách, jako jsou BASF, Johnson & Johnson, Nestlé, Renault a Veolia.

Tento úspěch navazuje na to, že společnost Smurfit Kappa dosáhla svého cíle v oblasti již dříve v tomto roce, kdy získala plnou certifikaci spotřebitelského řetězce za celý svůj dodavatelský řetězec surovin, čímž pomáhá svým zákazníkům plnit jejich vlastní cíle, pokud jde o udržitelnost a ochranu životního prostředí.

Generální ředitel společnosti Smurfit Kappa pro Evropu Saverio Mayer řekl: „Ve společnosti Smurfit Kappa jsme pevně přesvědčeni, že musíme podporovat naše zákazníky při dosahování jejich cílů v oblasti udržitelnosti a při ochraně jejich pověsti. Nezávislé externí uznání zlatým oceněním od agentury EcoVadis potvrzuje tento závazek.

Volba dodavatele je často podmíněna skutečností, kdo je nejodpovědnějším obchodním partnerem. Naši zákazníci si mohou být jisti tím, že díky společnosti Smurfit Kappa mohou profitovat z naprosto transparentního a udržitelného dodavatelského řetězce.“

Metodologie agentury EcoVadis je založena na mezinárodních standardech CSR (Společenská odpovědnost podniků), včetně Globální iniciativy pro podávání zpráv, Globální smlouvy OSN a ISO 26000, které zahrnují 150 kategorií v oblasti nákupu a 140 zemí.

 

Zdroj: Smurfit Kappa

Praha, 15. září 2017