Smurfit Kappa oznamuje investice v České republice a na Slovensku

Smurfit Kappa podstatně rozšiřuje své výrobní kapacity ve čtyřech výrobních závodech po celé České republice a na Slovensku díky významné investici ve výši 20 milionů EUR. Tato investice ještě více zdůrazňuje závazek společnosti Smurfit Kappa vůči svým zákazníkům a závodům ve východní Evropě.

Tato investice se skládá ze čtyř velkých projektů, tří realizovaných v České republice, v závodech Smurfit Kappa Žebrák, Žimrovice a Olomouc, a jednoho na Slovensku, ve Smurfit Kappa Štúrovo. Očekává se, že všechny čtyři projekty budou dokončeny do konce tohoto roku.

Edwin Goffard, provozní ředitel Smurfit Kappa Europe Corrugated, okomentoval tuto investici: „Tato významná investice společnosti Smurfit Kappa znamená závazek dalšího rozvoje našich poboček východní Evropě. Z produktového i geografického hlediska mají Smurfit Kappa Česká republika a Slovensko vynikající polohu pro to, aby byly schopny splnit potřeby rozvíjejícího se a stále rostoucího trhu, přičemž tato investice podpoří další růst našeho podnikání.“

V rámci této investice budou instalována nová zařízení na zpracování lepenky, která zvýší kapacitu o více než 100 milionů krabic potištěných běžným a offsetovým tiskem ročně. Tato nová, nejmodernější vybavení umožní závodům uspokojit rostoucí poptávku jejich zákazníků po udržitelných papírových obalech a konzistentně dodávat vysoce kvalitní obalová řešení. Díky této investici máme příležitost zajistit svým zaměstnancům ještě bezpečnější a ergonomičtější pracoviště.

Zdeněk Suchitra, generální ředitel Smurfit Kappa pro Českou republiku a Slovensko, uvedl: „Jsme nesmírně rádi, že můžeme být svědky pokračujícího růstu a úspěchu našich zákazníků zde v České republice, na Slovensku a v Maďarsku. Tato nová investice dokazuje, že jsme skvěle vybaveni pro uspokojování širokého spektra potřeb našich zákazníků a budeme i nadále na trh dodávat naše vysoce kvalitní řešení s nejvyšší možnou efektivitou.“

 

Zdroj: Smurfit Kappa Czech & Slovak

Praha, 30. května 2021