ŠKODA AUTO DigiLab ve spolupráci s Alza.cz a Rohlik.cz startují pilotní projekt doručování zboží do kufru auta

Zákazníci firem Alza.cz a Rohlik.cz si budou moci už brzy vybrané zboží objednat přímo do zavazadlového prostoru svého vozu. ŠKODA AUTO DigiLab totiž ve spolupráci s oběma internetovými obchody vyvíjí doručovací systém, díky němuž bude kurýrovi umožněn zabezpečený přístup do zavazadlového prostoru. V pilotním projektu se začne testovat technologie potřebná pro vzdálený přístup k vozu, velký důraz se přitom klade na bezpečnost.

Každý z nás to zná: právě ve chvíli, kdy má být zboží doručeno, jste mimo bydliště. Pro všechny, kteří si už nechtějí zásilky vyzvedávat na poště nebo u sousedů, připravuje ŠKODA AUTO DigiLab společně s partnery Alza.cz a Rohlik.cz test bezpečného a jednoduchého řešení. Zákazníci těchto firem si tak již brzy budou moci nechat doručit balíček přímo do zavazadlového prostoru svého vozu.

Systém by měl být maximálně jednoduchý: zákazník  si na e-shopu objedná zboží a vybere dodání do kufru. Následně kurýr získá informace o poloze vozu a díky jednorázovému zabezpečenému přístupu v předem definovaném časovém intervalu přes speciální aplikaci zavazadlový prostor vozu otevře.

Kódování dat a striktní přístupový management zaručují maximální možnou bezpečnost při předávání dat a poskytování služby. Kurýr vloží balíček do zavazadlového prostoru, který vyfotí, následně zamkne vůz a zákazník obdrží zprávu o úspěšném doručení.

Jarmila Plachá, vedoucí ŠKODA AUTO DigiLabu, zdůrazňuje: „Tento pilotní projekt je konkrétní ukázkou toho, jak pomocí nejmodernějších technologií usnadníme a zpříjemníme lidem jejich každodenní život. Těším se na to, že tento projekt společně s našimi partnery dále rozvineme a naše portfolio rozšíříme o nové chytré řešení mobility.“

Tomáš Havryluk, místopředseda představenstva společnosti Alza.cz, dodává: „Spokojenost našich zákazníků má pro nás nejvyšší prioritu. Proto jako přední inovátor vnímáme rozšíření nabídky možnosti doručování o dodávku přímo do zavazadlového prostoru jako skvělou příležitost, jak zákazníkům ještě více usnadnit vyzvedávání jejich objednávek.“

Tomáš Čupr, zakladatel e-shopu Rohlik.cz, vysvětluje: „Od svého vzniku je Rohlik.cz projektem, který si dal za cíl zlepšovat zákaznickou zkušenost spojenou s nákupem potravin. Doručování do kufru auta je inovací, která napomáhá naplňování této mise. Našim zákazníkům nabídneme další v řadě unikátních způsobů, jak pohodlně nakoupit a ušetřit čas a námahu.“

Služby a technologie probíhají aktuálně zkušební fází a budou se cíleně optimalizovat. V rámci pilotu budou do projektu zapojeni i vybraní zákazníci, kteří získají unikátní příležitost podílet se na vývoji a možnost vyzkoušet si službu před samotným spuštěním v praxi.

 

 

Zdroj: Alza.cz a.s.

Praha, 15. března 2019