Sklizeno investuje miliony do farmy Struhy, ta se díky investici zvětší a rozšíří sortiment

Farmu Struhy znají zákazníci Sklizeno, kteří nakupují kvalitní mléčné produkty. Jejich jogurty, mléko a selský sýr jsou dlouhodobě jedněmi z nejoblíbenějších produktů ve svých kategoriích. I proto se Sklizeno rozhodlo prostřednictvím svého investičního centra do farmy Struhy investovat a získalo v ní 50% podíl. Investici farma využije na rozšíření a modernizaci produkce. Po farmách Olešná a Skřeněř jde o třetí zainvestovanou farmu.

Struhy jsou ukázkovým příkladem podniku, pro který je Investiční centrum Sklizeno budované. Rodinný podnik, který vyrábí vysoce kvalitní a chutné produkty, ale chybí mu finance a případně know-how pro rozšíření. Investiční centrum Sklizeno získává transakcí 50% podíl ve farmě, a to za investici v řádech milionů korun.

Finance farma využije primárně na rozšíření stád a na nákup nového technologického vybavení. To umožní navýšení produkce. Vstupem do investičního centra může farma Struhy rovněž plně využívat zázemí Sklizeno – jeho vlastní logistiku, všechny prodejní kanály a odborníky na produktové portfolio. I díky tomu se v následujících měsících rozroste produktová nabídka farmy.

„Farma Struhy je pro nás prototypem dodavatele, kterých bychom chtěli mít mnohem více. Poctivé řemeslo, setrvalá kvalita produktů, výroba s ohledem na životní prostředí, fantastická chuť – to jsou všechno požadavky, které náš KODEX kvality Sklizeno klade na dodavatele a které Struhy splňují na 110 procent. Takové chceme podporovat. Proto už dlouhodobě usilujeme o rozšíření jejich nabídky, ale farma si to dosud nemohla dovolit. Jsme rádi, že se rozhodli pro vstup do našeho investičního centra, což jim umožní rychlejší technologické inovace a rozšíření farmy,” vysvětluje Petr Borkovec, ředitel Sklizeno.

„Se Sklizeno nás pojí dlouhodobé dobré vztahy, díky čemuž víme, že máme stejné cíle i filosofii. Oproti bankovním půjčkám je pro nás tento způsob investice finančně výhodnější, navíc získáváme velkou podporu od našeho nejvýznamnějšího partnera, což je něco, co žádná půjčka nikdy nezajistí. Jsme v tom prostě jak my, tak Sklizeno a  jsme přesvědčení, že společnými silami prostě půjde všechno lépe,“ dodává Aleš Kojetín, majitel farmy Struhy.

 

Zdroj: Sklizeno

Praha, 7. května 2018