Seminář Udržitelnost pro výrobu a obchod již za 10 dnů!

Již za 10 dnů, ve středu 9.9.2020, se bude za dodržení všech hygienicko/bezpečnostních podmínek v Akademickém klubu na VŠE v Praze konat 5. ročník semináře Udržitelnost pro výrobu a obchod, tentokrát s podtitulem Být udržitelný není jen marketingový slogan. Pokud jste se ještě nepřihlásili, je nejvyšší čas!

Seminář přinese zkušenosti a případové studie firem a institucí, které již odpovědnost a udržitelnost do svých firemních DNA začlenily. Nevyhneme se ani tématům spojeným s dopady pandemie COVID-19 na aktivity a projekty firem v oblasti udržitelnosti.

Je nejvyšší čas opřít se do udržitelnosti nazval svůj příspěvek Tomáš Prouza, prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR. „Bez udržitelné produkce potravin nepřežijeme my všichni. První nadnárodní studie upozorňující na nutnost zavádět udržitelné zásobování potravinami byla publikována před více než 10 lety. Na evropské úrovni máme konečně Green Deal, odpovědné státy přijímají opatření k podpoře udržitelného zemědělství, výroby potravin i jejich distribuce. A u nás? Udržitelnost je i nadále slovem, které, pokud se to hodí, je využíváno pro PR, anebo naopak zneužíváno jako nepřítel ekonomického rozvoje. A ornice nám zatím mizí, nutriční a vitamínová hodnota potravin klesá, soběstačnost jakbysmet,“ varuje Tomáš Prouza.

Na jaké další příspěvky a na které prezentující se můžete dále například těšit? 

  • Udržitelnost a česká populace. Informace z výzkumů agentury Ipsos k tématům CSR a udržitelnosti a vliv důsledků COVID-19 přinese Tomáš Macků, External Affairs Director společnosti Ipsos.
  • Jaroslav Malina, Chief Digital Officer @ McCANN Prague se zaměří na udržitelnost z pohledu značky.
  • O Udržitelnosti v obchodním řetězci bude hovořit Eliška Froschová Stehlíková, CSR specialista Lidl Česká republika.
  • Martin Hejl, jednatel společnosti THIMM Obaly bude hovořit o tom, jaký pozitivní dopad má digitalizace na udržitelnost, když ji správně uchopíte.
  • Z lineárního na cirkulární model. Světová ekonomika ročně spotřebuje 100 miliard tun materiálu, jen necelých 9 % se vrátí zpět do oběhu. I to je jeden z důvodů proč IKEA zahájila transformaci svého byznys modelu z lineárního na cirkulární. Co to znamená v praxi a jaké konkrétní kroky podniká IKEA v České republice? O bližší informace se podělí Vladimír Víšek, manažer pro udržitelnost společnosti IKEA v regionu CZ/HU/SK. 
  • O tom, že Udržitelné značky umožňují udržitelnou spotřebu (Case study společnosti Procter and Gamble) bude hovořit Gabriel Makki, viceprezident pro prodej ve střední Evropě společnosti Procter and Gamble
  • O certifikovaných systémech udržitelnosti od výroby po retail (UTZ/RSPO/MSC) bude mluvit Hana Brožková a David Šíma, ze společnosti Bureau Veritas Certification CZ.
  • Tomáš Bílý, externí konzultant pro Fairtrade Česko a Slovensko představí principy Certifikace Fairtrade jako nástroj udržitelnosti.
  • Veronika Láchová, ředitelka České federace potravinových bank, bude hovořit o tom, že spolupráce s potravinovými bankami není jen o marketingu, ale hlavně o selském rozumu a odpovědnosti (a to nejen společenské)
  • O tom, jak COVID-19 posunul vnímání udržitelnosti. Co je víc, ochrana planety a jejích zdrojů nebo ochrana nakupujícího? Bude hovořit Tomáš Martoch, koordinátor Česko-Slovenské iniciativy ECR GS1 Czech Republic a Jiří Zeman z VŠE v Praze.

Termín konání: 9.9. 2020, 9:00 – 16:00 

Místo konání: Akademický klub VŠE v Praze, Vysoká škola ekonomická v Praze, nám. W. Churchilla 4, 130 67 Praha 3 (vchod z Italské ulice)

Podrobnější informace k programu a elektronická přihláška jsou k dispozici na https://www.retailnews.cz/konference/udrzitelnost2020/ Na tomto webu jsou přístupné také informace a prezentace z předcházejících ročníků.

Seminář připravují společnosti Press21 a THIMM the Highpack Group ve spolupráci s katedrou obchodního podnikání a komerčních komunikací Fakulty mezinárodních vztahů VŠE v Praze. Odborným garantem je Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR.

Nezapomeňte se zaregistrovat co nejdříve!

Těšíme se na Vás ve středu 9. září!

 

Praha, 30. srpna 2020