Rychlý nárůst využití poolingového řešení v Čechách a na Slovensku

Česká a slovenská pobočka společnosti CHEP zaznamenala v právě ukončeném fiskálním roce zvýšený zájem o pronájem palet. Oproti minulému období navýšil CHEP počet vydaných modrých palet o milion kusů. K paletovému poolingu přechází stále více velkých firem, avšak výhody paletového poolingu začíná oceňovat i řada menších českých a slovenských výrobců – následují tak trend západu.

Česká a slovenská servisní centra společnosti CHEP v Přišimasech, Olomouci a Nitře vydala letos o milion charakteristických modrých palet více, než v předchozím fiskálním období. O paletový pooling také projevilo zájem velké množství lokálních výrobců, kteří doceňují jeho nesporné logistické výhody. V praxi se tak ukazuje, že služba paletového poolingu je vyhledávaným řešením nejen velkých nadnárodních firem.

„Česká a Slovenská republika úspěšně následuje trend západních zemí, kde je již paletový pooling standartním řešením. Firmy si uvědomují výhody přenechání správy palet CHEPu, takže nemusí řešit obstarání palet, přefakturaci zálohovaného obalu, nebo promítnutí ceny palety do ceny zboží.,“ uvedl generální ředitel CHEP pro Českou republiku a Slovensko Jan Kočárek a dodává: „Bez našich zákazníků bychom takového úspěchu nedosáhli, takže bychom jim tímto chtěli velmi poděkovat. Věřím, že se pooling postupně bude stávat standardním řešením stejně tak, jako již tomu je v řade zemí Evropy“.

Systém paletového poolingu nabízený společností CHEP spočívá v možnosti pronájmu palet po dobu potřebnou k přepravě zboží do maloobchodních prodejen. CHEP poté palety sesbírá, v případě nutnosti opraví, a následně poskytne k dalšímu využití. Klientům tak odpadají veškeré náklady spojené s nákupem a opravou palet. „Naše společnost nabízí k pronájmu širokou škálu palet, od klasických europalet, až po menší verze – takzvané půlpalety a čtvrtpalety. Službu tak vždy přizpůsobujeme potřebám našich zákazníků,“ dodal Jan Soukup, obchodní ředitel pro CHEP CZ.

 

Zdroj: CHEP

Praha, 11. července 2018