ROSSMANN spouští další vlnu charitativního projektu KDE SRDCE POMÁHÁ

Síť drogerií ROSSMANN spouští další vlnu charitativního projektu KDE SRDCE POMÁHÁ, který je součástí její dlouhodobé strategie. Stejně jako v loňském roce budou moci zákazníci proměnit své věrnostní body v dobrý skutek. Nyní mají šanci pomoci trojčátkům postavit se na vlastní nohy, přispět na nákup speciálního automobilu pro Verunku s dětskou mozkovou obrnou nebo podpořit nákup ochranných pomůcek pro lidi, kteří se ocitli ve finanční tísni. První letošní vlna hlasování proběhne od 28. dubna do 25. května 2021.

Charitativní projekt s názvem KDE SRDCE POMÁHÁ spustila síť drogerií ROSSMANN v loňském roce a volně tak navázala na společensky odpovědné aktivity, ve kterých se angažuje již řadu let. Jen od roku 2009 daroval ROSSMANN 62 milionů korun na bohulibé účely a společně se zákazníky tak pomohl tisícům ohrožených dětí. Společnost pravidelně hradí výcvik asistenčních psů, přispívá na zdravotní péči pro nevyléčitelně nemocné děti nebo pomáhá financovat koupi kompenzačních pomůcek pro děti s postižením. Vzhledem k situaci související s pandemií koronaviru se kromě pomoci handicapovaným dětem od loňského roku soustředí i na pomoc seniorům a lidem, kteří se ocitli v nouzi.

První letošní vlna projektu KDE SRDCE POMÁHÁ startuje již 28. dubna. Zákazníci sítě drogerií ROSSMANN mohou až do 25. května hlasovat prostřednictvím mobilní aplikace a přidělit své nevyčerpané věrnostní body z programu ROSSMANN CLUB příběhu, který je osloví nejvíce. „Jsem ráda, že si zrovna tento projekt získal mezi našimi zákazníky tak velkou oblibu. Jen loni jsme věnovali čtyři miliony korun lidem, kteří se vlivem pandemie ocitli ve složité situaci, nebo neměli v životě takové štěstí. Věřím proto, že se k nám naši zákazníci přidají i letos a společně budeme dál pomáhat těm, kteří nás opravdu potřebují,“ uvádí Olga Stanley, manažerka komunikace ROSSMANN.

Pomozte postavit trojčátka na nohy

Viktorka, Amálka a Žofinka Hráčkovy se narodily v únoru 2017 s porodní váhou kolem půl kila. Svůj život si doslova vybojovaly, ale zdravotní následky si ponesou po celý život. Všechny tři mají dětskou mozkovou obrnu. Aby se jednou mohly postavit na vlastní nohy, potřebují peníze na pravidelné neurorehabilitace, které jsou finančně velmi nákladné a pojišťovny je nehradí. I rodiny s jedním handicapovaným dítětem na tuto péči těžko shání finance, v případě Hráčkových se náklady navíc násobí třemi.

Automobil pro Verunku

Verunka se narodila předčasně ve 26. týdnu a vážila jen 845 g. Měla potíže s dýcháním a řadu dalších zdravotních problémů, se kterými se nedonošené děti potýkají. Po třech měsících v porodnici si rodiče dcerku odnášeli domů s tím, že mají to nejhorší za sebou. Po dalších dvou měsících však přišla zástava dechu a následná diagnóza: dětská mozková obrna. Ačkoliv osud rodině zatím příliš nepřál, mají se všichni moc rádi, což jim dává sílu se vším dál bojovat. Teď je však mimo jiné tíží problémy s dopravou. Rádi by si proto pořídili větší auto, které by vyhovovalo každodenním potřebám Verunky.

Ochranné pomůcky pro lidi v nouzi

Ekonomická nouze dopadla v roce 2020 na řadu lidí, kteří do té doby nepotřebovali pomoc potravinových bank ani státu. Mnohým z nich chybějí peníze na základní ochranné pomůcky i na potřebnou dezinfekci, která by pomohla chránit jejich rodiny i je samotné. Mezi těmito lidmi je také celá řada seniorů a rodičů samoživitelů. Hlasováním pro tento projekt může každý pomoci chránit ty, kteří na to sami nemají dostatek prostředků, a tím tak v konečném důsledku pomoci nám všem v boji proti pandemii koronaviru.

Projekt KDE SRDCE POMÁHÁ je součástí dlouhodobé strategie společnosti ROSSMANN, která propojuje charitativní činnost s dalšími aktivitami společnosti a je také úzce spojena s celkovou komunikací značky ROSSMANN – A život je krásnější.

 

Zdroj: FleishmanHillard

Praha, 30. dubna 2021