Rohlík Chef nově sestaví nákupní seznam podle jakéhokoliv online receptu

Online supermarket Rohlik.cz si pro své zákazníky připravil další (r)evoluční technologickou inovaci, která ještě zrychlí a zjednoduší online nakupování potravin. Pomocí funkce Rohlík Chef si zákazníci nově mohou vygenerovat nákupní seznam pro jakýkoliv recept.

Ať už bude pocházet z českých internetových stránek nebo jde o cenná rodinná dědictví. Po nahrání receptu dělí zákazníky Rohlíku od hotového jídla jen pár hodin. A po rychlém nákupu dostanou potřebný sortiment až před své dveře.

Vzít jakýkoliv odkaz na online recept z českého internetu a ve vteřině si vygenerovat celý nákupní seznam? Rohlik.cz jako jediný e-shop s potravinami nově nabízí i tuhle technologickou vychytávku. Dosud online supermarket přes službu Chef umožňoval využívat funkci nákupního seznamu pro recepty vytvořené přímo pro Rohlík. Nyní funkci rozšiřuje i o vkládání receptů zákazníky. Ti tak mohou využít libovolných odkazů na online recepty v češtině nebo napřímo vepsat jakékoliv suroviny, a vytvořit si tak recept podle svého gusta. Otevírá se jim tedy možnost toho nejrychlejšího nákupu i doručení surovin až domů i u těch receptů, u nichž to doteď nebylo samozřejmostí.


Rohlík Chef zkrátka bleskurychle dodá nákupní seznam na jakýkoliv recept – ať už pocházejí z internetu nebo jde o ručně psané recepty od babičky. Zákazníci tak mohou dát sbohem tuctům záložek, protože všechny recepty teď najdou na jednom místě a rovnou si na ně obstarají všechny ingredience. A to doslova za pár vteřin.


„Našim zákazníkům zase o další kus zjednodušujeme nakupování a ještě více šetříme jejich čas,” uvádí CEO Rohlik.cz Petr Pavlík. „Nechtěli jsme je při nakupování limitovat našimi recepty, zákazníci mají své oblíbené servery, kuchaře, blogery. Pro jakýkoliv recept z českého internetu u nás doslova ve vteřině najdou potřebné suroviny. A ušetřený čas pak můžou strávit smysluplněji, třeba přímo u jídelního stolu,” dodává. Nová funkce potěší také milovníky netradičních nebo zahraničních jídel, na něž často není jednoduché sehnat suroviny v běžných prodejnách.

„Třeba takové pravé indické kari – vše v jednom obchodě nakoupíte jen s obrovským štěstím, většinou musí lidé oběhávat několik prodejen. U nás zákazníci vždy najdou vše potřebné na pár kliků. A nejen, že rychle a jednoduše nakoupí, vše jim také přivezeme až ke dveřím,” upřesňuje Pavlík.

Online receptář na Rohlíku a nákup na jedno kliknutí

Služba Rohlík Chef slouží zákazníkům i jako online receptář – jakýkoliv nahraný recept si mohou uložit a kdykoliv se k němu vracet. Nebo si přímo svůj vlastní recept do profilu zadat. „Službu neustále rozšiřujeme, každý týden přidáváme nové recepty. Ale chtěli jsme, aby měli zákazníci při nakupování maximální pohodlí. Víme, že rádi vaří také svá oblíbená jídla, na která ani návod nepotřebují. Jenže suroviny na ně doteď museli hledat napříč kategoriemi. Díky Chefovi nově stačí napsat všechny suroviny na jídlo do jednoho okénka a Rohlík z nich udělá nákupní seznam. Klidně si ho mohou uložit na později, a výrazně tak zkrátit celý nákup,” vysvětluje produktový manažer Rohlik.cz Adam Fendrych.

Rohlik.cz už brzy plánuje posunout službu Chef zase o pár kroků dál. Zákazníci si budou moci nakoupit pro vybraný recept doslova na jedno kliknutí – pomocí funkce automatického výběru surovin dle zákaznických preferencí. Online supermarket zvládne zákazníkům navrhnout přesně ty typy a značky surovin, které by podle jejich zákaznického chování měli preferovat. Pokud si ale budou chtít vybrat jiný výrobek, mohou jej jednoduše vyměnit za kterýkoliv z dalších nabízených. „Technologicky se už opravdu dostáváme na zcela jinou úroveň nakupování,” uzavírá Fendrych.

 

Zdroj: rohlik.cz

Praha, 20. července 2021