Rakouský specialista na výrobky z froté Vossen vstoupil na český trh

Outletové centrum Freeport Fashion Outlet v Hatích u Znojma nově představilo značku ručníků a županů Vossen. Značka Vossen je největším evropským výrobcem z froté a má za sebou více než šedesátiletou historii. Úspěch značky je založen na nápadu zakladatele značky Burghardta Vossena  přeměnit dříve luxusní froté tkaninu na cenově dostupné spotřební zboží.

Vossen také jako první začal z froté vyrábět župany. Značka klade velký důraz na kvalitu, inovace, design a ekologickou kompatibilitu. Při výrobě ručníků tak například továrna v Jennersdorfu používá výlučně energii z obnovitelných zdrojů. Od roku 2025 plánuje značka vyrábět 100 % svých produktů výlučně z organické bavlny. Zvýšené měkkosti a hebkosti dosahují produkty Vossen díky revoluční technologie AIRpillow. Vossen své zboží exportuje do téměř padesáti zemích světa.

„Jsme rádi, že si rakouský výrobce Vossen vybral pro vstup na český trh právě naše centrum. Postupně se stále více posouváme směrem k prémiovým značkám a obchod Vossen do této filosofie přesně zapadá. O úspěších našeho zaměření svědčí i nedávno otevřené obchody s obuví Aldo a Ara, či právě připravovaný obchod s americkou pánskou módou PME Legend,“ vysvětluje Jan Procházka. Řada nových značek a také celková spotřebitelská atmosféra přispěla podle Jana Procházky k tomu, že i v době současné složité ekonomické situace se centru daří. Tržby centra se meziročně zvýšily přes celkový pokles prodeje módy a obuvi o více než deset procent. To podle vedení centra souvisí s tím, že spotřebitelé chtějí nyní ušetřit, avšak nákupů módy se nechtějí zcela vzdát. Outlety zaměřené na prodej starších a zároveň  výrazně levnějších kolekcí nyní proto  nabývají na větší atraktivitě. Z pohledu obsazenosti se centru Freeport podařilo dosáhnout úrovně před příchodem pandemie a nyní je centrum obsazeno z více než 96 %.

 

Zdroj: Freeport Fashion Outlet

Praha, 14. dubna 2024