Raisio prodává divizi cukrovinek včetně české Candy Plus

Společnost Raisio uveřejnila informaci o prodeji své divize cukrovinek společnosti Valeo Foods Group. Raisio divize cukrovinek ve Velké Británii a České republice se tak stala součástí skupiny Valeo Foods.

Transakce byla realizována formou prodeje akcií, přičemž hodnota společností je 100 milionů EUR. Výše částky transakce, kterou kupující zaplatí, je 77 milionů EUR. „Pro značku Pedro, společnosti The Candy Plus Sweet Factory a Candy Plus změna vlastníka představuje další možnosti posílení expanze na zahraničních trzích. Již nyní je naprostá většina produkce exportována a předpokládám, že nové investice nám umožní další růst,“ komentuje transakci Milena Rusnoková, generální ředitelka The Candy Plus Sweet Factory.

„Prodej divize cukrovinek je pro Raisio významným strategickým krokem směrem k zaměření na zdravé potraviny. Společně s naší pevnou finanční situací nám prostředky získané z transakce umožní realizovat nové akvizice, které jsou v souladu s hlavní strategií společnosti,“ říká prezident skupiny a CEO Pekka Kuusniemi.

Obchodní transakce zahrnuje společnosti ve Velké Británii – Big Bear Confectionery Ltd, Nimbus Foods Ltd a Lindum Snacks Ltd, stejně jako v České republice Candy Plus, a.s. a The Candy Plus Sweet Factory, s.r.o a Candy Plus Polska Sp. z o.o. a spolu s nimi značky, z nichž nejznámější jsou Poppets, Fox’s, XXX, Just a Pedro. V roce 2016 tržby divize cukrovinek činily 100 milionů EUR, z čehož tržby skupiny Candy Plus představovaly 40 milionů EUR. Raisio divize cukrovinek zaměstnává tisícovku pracovníků, kteří budou převedeni do skupiny Valeo Foods.

Valeo Foods je rychle rostoucí mezinárodní potravinářskou skupinou. Prostřednictvím společností v Irsku, Velké Británii a kontinentální Evropě je lídrem na trhu se snacky a sladkostmi, zdravou výživou, pečivem a přísadami do jídla, nápoji a stravováním, a dosahuje tržeb na úrovni 700 milionů EUR.

Valeo Foods´CEO Seamus Kearney říká: „Těšíme se na příležitost rozvíjet kupované společnosti prostřednictvím nových významných investic do kapitálu i značek.“

 

Zdroj: The Candy Plus Sweet Factory, s.r.o.

Praha, 8. ledna 2018