Prestižní ocenění GIA pro prodejnu společnosti Potten & Pannen

Potten & Pannen – Staněk KitchenAid Concept Store & Gourmet Academy v pražské Vodičkově ulici zvítězil v kategorii GIA pro střední a východní Evropu. Součástí ocenění pro nejlepší prodejnu domácích potřeb ve střední a východní Evropě je nominace do světového kola soutěže.

gourmet-academy_1GIA (Global Innovation Awards) je světově nejprestižnější ocenění za inovativnost a kreativitu maloobchodních prodejen, které každoročně uděluje Housewares Association v Chicagu. GIA bývá neformálně přirovnávána k udílení Oscarů v daném segmentu. Hodnotícími kritérii jsou vize a strategie, design interiéru, merchandising včetně prezentace zboží ve výlohách, marketing a reklama, péče o zákazníky, školení personálu a inovativnost.

Vítězství v kategorii GIA pro střední a východní Evropu otevírá cestu do světového kola soutěže, kde Potten & Pannen – Staněk KitchenAid Concept Store & Gourmet Academy bude navíc soutěžit v sekci Digital Commerce.

V příštím roce společnost Potten & Pannen – Staněk oslaví 25. výročí existence – dost možná úspěchem prodejny ve Vodičkově ulici v celosvětovém kole soutěže GIA.

Pražský KitchenAid concept store, navržený českou architektkou Ivanou Dombkovou, je prvním a jediným svého druhu na světě.  Originální nábytek a osvětlení spolu s nevšedním designem kuchyňských spotřebičů KitchenAid vytvářejí moderní, luxusní atmosféru, kterou zpříjemňuje hudba a rozmanité interiérové vůně parfémů Lampe Berger.

Prodejní plochu oddělují pouhé dva schody od Gourmet Academy, unikátní prémiové školy vaření, která nabízí kurzy pro dospělé i pro děti od devíti let až po náctileté pod názvem Le Petit Chef Academy. Jedinečnost Gourmet Academy spočívá nejen ve špičkovém vybavení kuchyňskými spotřebiči KitchenAid, ale také ve hvězdném týmu lektorů, v němž nechybí šéfkuchaři se zkušenostmi z michelinských restaurací. Dalším bonusem je omezený počet účastníků kurzů, zaručující skutečně individuální přístup a skvělé výsledky. V prostorách Gourmet Academy se také pravidelně konají teambuildingy, narozeninové oslavy pro děti i dospělé, akce na míru i tematicky zaměřené workshopy pro zákazníky s možností prakticky si vyzkoušet kuchyňské náčiní z nabídky Potten & Pannen – Staněk a usnadnit tak nákupní rozhodování.

Ve společnosti Potten & Pannen – Staněk dobře vědí, že základem úspěchu je informovaný a dobře naladěný zákazník. V prodejnách je proto podáván prémiový čaj Kusmi Tea a káva Cremesso. Tam, kde to vybavení umožňuje, připravují sezónní dezerty nebo jiné drobné občerstvení. Klíčovou roli sehrává také vysoká profesionalita prodejního personálu, který se průběžně školí jak v ČR, tak i v zahraničních centrálách zastupovaných značek. Samozřejmostí je nejen v předvánočním období dárkové balení zboží. Nechybí nabídka dárkových voucherů a svatebních listů. Řada dalších výhod je poskytována zákazníkům, kteří jsou členy Gourmet & Design klubu.

 

Zdroj: Potten & Pannen – Staněk

Praha, 13. listopadu 2016