Pražská centra skupiny URW jsou na znovuotevření připravena

Na otevření většiny prodejen a služeb od pondělí 11. května jsou centra skupiny Unibail-Rodamco-Westfield připravena nad rámec povinných opatření. Bezpečnost zákazníků budou monitorovat proškolení koordinátoři i kamerový systém. Dodržování všech pravidel návštěvníkům usnadní infografiky na podlaze nebo instruktážní videa.

Metropole Zličín, Centrum Černý Most a Westfield Chodov se připravují na návrat zákazníků a obnovení běžného provozu. Vládou stanovená bezpečnostní opatření uvedla centra do praxe už v minulých týdnech. Podle speciálně vytvořeného plánu zvýšené bezpečnosti a hygieny v centrech nyní probíhají poslední přípravy nadstandardních preventivních kroků.

Prvním z nich je hloubková dezinfekce všech společných prostor. Těsně před pondělním otevřením ji zajistí odborná firma, která celý postup i použité prostředky konzultuje s Hygienickou stanicí hlavního města Prahy. Dezinfekce bude navíc aplikována pomocí generátorů studeného aerosolu. Tím je na rozdíl od klasické „mokré“ dezinfekce možné ošetřit větší množství povrchů.

Průběžný úklid a dezinfekce společných prostor probíhá v centrech už od počátku epidemie ve zvýšené frekvenci. Zvláštní pozornost pracovníci úklidových služeb věnují ošetření kontaktních ploch, jakými jsou například madla, kliky, výtahové displeje, splachovadla nebo zábradlí.

„Na bezpečné otevření našich center jsme byli připraveni již v průběhu dubna. Veškerá vládní nařízení týkající se bezpečnosti jsme s ohledem na otevřené hypermarkety, lékárny či drogerie zaváděli v centrech okamžitě. Investice do hygienických opatření jsou sice v řádech stovek tisíc korun měsíčně, komfort a bezpečí všech zákazníků je pro nás ale samozřejmě prioritou,“ uvádí Karolina Šustrová, Head of operations Unibail-Rodamco-Westfield Czech Republic & Slovakia.

Na dodržování dvoumetrových rozestupů a zákaz shlukování budou v centrech dohlížet proškolení koordinátoři bezpečnosti. Pomáhat jim v tom bude kamerový systém i personální posílení pracovníků ostrahy. I ti prošli vzhledem ke zvýšeným bezpečnostním nárokům zvláštní průpravou.

Personál servisních organizací, který přichází do kontaktu se zákazníky všech center, je již nyní nad rámec povinných ochranných prostředků vybaven také obličejovými štíty. Jejich výroba probíhá na 3D tiskárnách v Metropoli Zličín.

„Pořídili jsme dvě 3D tiskárny, protože jsme chtěli zahájit projekt efektivnějšího nakládání s plasty nasbíranými v pasážích. Poté ale přišla epidemie a my jsme se rozhodli využit tiskárny v boji proti ní,“ vysvětluje Kseniia Burman, ředitelka Metropole Zličín.

Všem zaměstnancům v centrech skupiny Unibail-Rodamco-Westfield bude po příchodu na pracoviště měřena tělesná teplota bezkontaktním teploměrem.

Zákazníci jsou už dnes vyzýváni k používání dezinfekcí instalovaných u všech vstupů do center, na infostáncích a na toaletách. Nutnost dodržování rozestupů bude připomínat interní rozhlas a instruktážní video na obrazovkách v centrech. Odhadnout bezpečnou dvoumetrovou vzdálenost zákazníkům pomůže infografika na podlaze.

Aby nedocházelo ke kumulaci většího počtu osob, byly v centrech už dříve uzavřeny coworkingové prostory dětské koutky a odpočinkové zóny. Do odvolání jsou zrušeny také všechny marketingové eventy.

Při zavádění a následném dodržování přísných hygienických, bezpečnostních a ekologických opatření spolupracuje skupina Unibail-Rodamco-Westfield už od roku 2012 s respektovanou mezinárodní poradenskou společnostní Bureau Veritas. Z důvodu zajištění záruky nejvyšších standardů i v současné době zasahují do implementačního i hodnotícího procesu od dubna letošního roku nově také epidemiologové. Opětovnou certifikací proto v následujících týdnech projdou všechna evropská centra skupiny.

 

Zdroj: Ogilvy, s.r.o.

Praha, 10. května 2020