Pod GSD míří Bushmills, jedna z nejprodávanějších irských whiskey

Pod křídla ústecko-prostějovské likérky GRANETTE&STAROREŽNÁ Destilleries (GSD) míří jedna z celosvětově nejprodávanějších irských whiskey, značka Bushmills. Druhý největší výrobce lihovin u nás tak plánuje tuto značku, kterou v Česku pijí spíše znalci, rozšířit i mezi běžné spotřebitele.

Mezi známé značky, jejichž prodej na českém trhu GSD pro jiné výrobce zajišťuje, patří například nejprodávanější jamajský rum na světě Appleton Estate nebo značky Pushkin, Berentzen či Garrone.

Jan Doležel, exportní ředitel: „Přestože Bushmills patří mezi nejprodávanější irské whiskey na světě, u nás ji znají zatím jen skuteční znalci. Věřím ale, že se nám podaří přesvědčit i další milovníky této jemné irské whiskey. Poptávka po irské whiskey totiž stoupá celosvětově a u Bushmills si jsme jisti nejen skvělou chutí, ale také fantastickou tradicí této značky.“

Značka Bushmills se vyrábí v destilérce ve stejnojmenné vesničce na severu Irska. Jde o nejstarší kontinuálně fungující destilérku whiskey na světě. V provozu je již od roku 1608. Značku Bushmills bude GSD distribuovat přes supermarkety, bary, restaurace a speciální eventy.

„Irské whiskey jsou v Česku nejoblíbenější v kategorii whisky. Například oproti skotským whisky jsou jemnější. V irských sladovnách se totiž nepoužívá rašelinový oheň. Irská whiskey je také třikrát destilovaná, což opět přispívá k její jemnosti,“ doplnil Jan Doležel.

GRANETTE&STAROREŽNÁ Destilleries vedle vlastní výroby značek jako Stará myslivecká, Hanácká vodka či Blend 42 vodka je na českém trhu distributorem několika známých značek lihovin. Mezi ně patří například nejprodávanější jamajský rum na světě Appleton Estate, vodka Pushkin, likéry Berentzen či vinné nápoje značky Garrone.

 

Zdroj: GRANETTE&STAROREŽNÁ Destilleries

Praha, 21. října 2016