Plnicí stanice na bezobalovou ekodrogerii jsou díky dm v každém krajském městě

Plnicí stanice pro nákup stáčené certifikované ekodrogerie značky Yellow & Blue zavedla společnost dm drogerie markt v pilotním provozu na dvou pražských prodejnách již v dubnu 2019. Díky pozitivnímu ohlasu ze strany zákazníků dm rozšiřuje nabídku plnicích stanic tak, aby byly dostupné v každém krajském městě. Navíc dostávají nový design.

Plnicí stanice v každém krajském městě

Stále větší počet zákazníků se zajímá o důsledky svého chování na životní prostředí. Velkým tématem trvale udržitelného chování se stává zejména omezení plastového odpadu. „Koncept bezobalového prodeje certifikované ekodrogerie se již od svého pilotního uvedení setkal u zákazníků s velkým ohlasem. Už během testovací fáze jsme zaznamenávali od zákazníků dotazy na rozšíření plnicích stanic do dalších měst. I díky tomuto zájmu ze strany zákazníků jsme se rozhodli zpřístupnit koncept bezobalového prodeje většímu počtu zákazníků,“ uvádí Jiří Peroutka, manažer komunikace dm. Plnicí stanice jsou již nyní dostupné ve všech krajských městech.

Opakovaným naplněním 1l lahve ušetří zákazníci 60 g plastu. Od zavedení do konce ledna se v dm prodalo 4000 litrů stáčené ekodrogerie. „Díky takovému zájmu, který je vzhledem k omezené dostupnosti plnicích stanic opravdu nebývalý, jsme si potvrdili, že zákazníci vnímají otázku trvale udržitelného přístupu stále více důsledně. Je to jasný důkaz trendu současné doby a má tedy smysl v tomto směru podnikat další opatření,“ dodal Jiří Peroutka.

Přidaná hodnota plnicích stanic: Certifikovaná ekodrogerie

Čeští zákazníci mají při nákupu na výběr ze čtyř produktů certifikované stáčené ekodrogerie značky Yellow & Blue: gel na nádobí s citronovou silicí, univerzální čistič s pomerančovou silicí, prací gel z mýdlových ořechů s vůní levandule a máchadlo prádla s levandulovým extraktem. Ty mohou nakoupit do opakovaně použitelných plastových nádob v objemu 1 nebo 1,5 litru. Produkty značky Yellow & Blue jsou vyvíjeny v souladu s konceptem chemického minimalismu, jsou snadno biologicky odbouratelné a nejsou testovány na zvířatech.

Jednotný design plnicích stanic

Plnicí stanice dostaly také nový design, který je jednotný ve všech zemích koncernu dm. Ten se ve svém návrhu opírá o jednoduchou grafiku, která znázorňuje listy trávy s rosou. Svým vzhledem tak evokují myšlenky trvalé udržitelnosti a nižší zátěže vůči přírodě a životnímu prostředí. Vedle České republiky dosud funguje koncept plnicích stanic v prodejnách dm v Rakousku, Slovensku a Rumunsku.

 

Zdroj: dm drogerie markt Česká republika

Praha, 3. března 2020