Pivovary Holba, Litovel a Zubr se spojí do jedné společnosti

Pivovary Holba, Litovel a Zubr se od 1. října 2021 spojí do jedné akciové společnosti s názvem Pivovary CZ Group. Smyslem je zvýšení konkurenceschopnosti všech tří značek, posílení jejich postavení na trhu a optimalizace procesů především v oblasti logistiky a distribuce.

Jedním z charakteristických rysů našich pivovarů je neustálá snaha zlepšovat a zvětšovat svůj obchodní potenciál a transparentnost pro naše partnery. I proto dochází ke spojení pivovarů Holba, Litovel a Zubr do jedné akciové společnosti. Tato transformace formou sloučení byla již dlouhodobě plánovaná a je logickou reakcí na změny a trendy na potravinářském a nápojářském trhu v posledních letech,“ uvedl k plánovaným změnám Tomáš Konečný, obchodní ředitel skupiny.

„Zůstáváme stále ryze českou tradiční pivovarnickou společností. Také se nic nemění ani na filosofii našich řemeslných pivovarů vařit a dodávat poctivé pivo nejvyšší kvality. Pivo budou samozřejmě i nadále vařit sládci a jejich zkušení kolegové v Hanušovicích, Litovli a v Přerově a všechny tři pivovary budou i poté plnohodnotně působit každý pod svou vlastní značkou. Našich zákazníků a spotřebitelů se tato změna v praxi vůbec nijak nedotkne,“ doplnil informace Tomáš Konečný.

Společnost si od této transformace slibuje zvýšení konkurenceschopnosti všech tří značek a posílení jejich postavení na trhu. A to zejména optimalizací distribuce piva a oběhu vratných obalů výrazným zjednodušením procesů řízení, energií, služeb, obalových materiálů a dalších vstupů, a to bez zásadních dopadů na zaměstnanost. Předpokládá se i dosažení větších úspor v dodavatelském řetězci. Samozřejmostí je i zvýšení transparentnosti pro zákazníky, dodavatele či veřejné instituce a také další prohlubování aktivit v oblasti společensky odpovědného podnikání.

 

Zdroj: Omnimedia

Praha, 22. června 2021