Pilulka.cz otevřela největší lékárnu v ČR

Největší česká zásilková lékárna a provozovatel kamenné sítě lékáren Pilulka.cz otevřela v Praze – Horních Počernicích největší lékárnu v České republice. Díky ploše 3 500 m² nabídne Pilulka.cz svým zákazníkům výrazně širší skladové zásoby a rychlejší expedici objednávek.

„Původní lékárna v Praze Vinoři nebyla vzhledem ke zvyšujícímu se zájmu zákazníků již dostačující a limitovala naše služby. Nové prostory v Horních Počernicích o celkové rozloze 3 500 m² jsou zhruba čtyřnásobně větší a využívají poloautomatizovanou logistiku,“ říká Kateřina Schotliová z Pilulka.cz.

Zákazníci mohou na stránkách Pilulka.cz vybírat z více než 30 000 produktů a Pilulka držela v minulosti okolo 8 tisíc druhů zboží skladem. „Nové prostory lékárny nám umožní rozšířit objem skladových položek až na 20 tisíc druhů zboží, čímž výrazně zkvalitníme komfort pro naše zákazníky. Mezi další výhody, které přichází s novým logistickým řešením, patří zrychlení vybavení objednávky, tzv. picking. Od vytvoření objednávky jsme nyní schopni vypickovat, zkontrolovat a zabalit k zásilkovému výdeji objednávky během 5 minut. Toto je klíčový parametr zejména pro službu Pilulka Auto, kde zákazníkům z Prahy a okolí rozvážíme léky a lékárenský sortiment již od 60 minut od objednání,“ dodává Radek Jech, ředitel pobočky Pilulka.cz v Horních Počernicích.

Pilulka.cz lékárna v Horních Počernicích prošla v říjnu schválením Státním ústavem pro kontrolu léčiv a Krajským úřadem v Praze a je zejména logisticky uzpůsobena pro zásilkový výdej léčiv. Součástí lékárny je skladové distribuční centrum vybavené jak elektronicky, tak samospádem poháněnými dopravníky, teplotně odstíněnými vstupními gaty, stovkami metrů paletových pozic a tisíci metry regálových pozic. Celý provoz je řízen informačním systémem společnosti Pilulka.cz na míru tvořeným pro účely zásilkové lékárny. Všechno zboží a léky jsou uskladněny podle přísných norem dle systémem řízených lokací s cílem optimalizace při pickování a s parametrizací šarží, expirací a FEFO metody.

Za šest let působení na online trhu přinesla Pilulka.cz svým zákazníkům řadu unikátních služeb. Je jedinou lékárnou v ČR, která provozuje vlastní přepravu zboží a léků v rámci služby Pilulka Auto. Jako první e-shop v ČR nabídla platbu Apple Pay v rámci své mobilní aplikace, kterou spustila též jako první on-line lékárna v ČR již v roce 2017. V srpnu letošního roku spustila Pilulka.cz nové webové stránky, které jsou optimalizované pro nevidomé a slabozraké. V říjnu 2019 byla společnost Pilulka.cz oceněna z rukou ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka a prezidenta SOCR ČR Tomáše Prouzy za inovace v digitalizaci obchodu.

 

Zdroj: Pilulka.cz

Praha, 3. listopadu 2019