Philip Morris vstupuje na českém trhu do segmentu jednorázových e-cigaret

Společnost Philip Morris International (PMI) vstupuje v České republice do další kategorie bezdýmných nikotinových produktů. Do svého portfolia nyní zařazuje prémiovou jednorázovou elektronickou cigaretu, díky čemuž může dospělým kuřákům, kteří by jinak pokračovali v kouření cigaret, nabídnout více možností k přechodu na potenciálně méně rizikovou alternativu.

Společnost Philip Morris staví svou budoucnost na komplexní nabídce vědecky podložených bezdýmných produktů, široké paletě technologií a způsobu užití. Pokračuje tak v naplňování vize světa bez cigaretového kouře.

Od roku 2017, kdy jsme poprvé ve střední Evropě představili značku IQOS, si naše zařízení získaly v Česku k polovině minulého roku důvěru již více než 530 tisíc dospělých uživatelů¹, z nichž přibližně 350 tisíc díky tomu zcela přestalo s kouřením cigaret. Jsme ale stále na začátku cesty. Abychom naplnili naši vizi budoucnosti bez cigaretového kouře, neustále nasloucháme potřebám našich dospělých zákazníků. Snažíme se rozšiřovat produktové portfolio méně rizikových a potenciálně méně rizikových alternativ tak, abychom dokázali v maximální možné míře uspokojit jejich potřeby a podpořit je tak v rozhodnutí přestat kouřit ve prospěch svého vlastního zdraví i zdraví svého okolí,“ říká ke vstupu do nového segmentu bezdýmných produktů Andrea Gontkovičová, předsedkyně představenstva a generální ředitelka Philip Morris ČR a.s.

Nová e-cigareta VEEBA nastavuje na trhu vysoký standard v oblasti vývoje a designu, výroby a odpovědné komercializace jednorázových elektronických cigaret. Zařízení je napájeno předem nabitou baterií a automaticky se spouští potáhnutím. Odpařuje již naplněnou e-kapalinu prostřednictvím řízeného procesu ohřevu. VEEBA tak nevyžaduje žádnou údržbu, tedy žádné čištění, nabíjení ani doplňování e-kapaliny a je připravena k použití ihned po zakoupení. Dospělým uživatelům přináší promyšlený design, snadné používání a konzistentní zážitek. V souladu s přísnými marketingovými principy společnosti PMI se VEEBA neprodává s příchutěmi, které by mohly oslovit mládež, ani s obrázky nebo popisy sladkostí či zářivými barvami zařízení. Neutrální barvy zařízení a funkční popis příchutí jsou určeny stávajícím dospělým uživatelům nikotinu a dospělým kuřákům. Doporučená maloobchodní cena zařízení je 169 Kč.

E-kapalina v zařízení VEEBA zaručuje obsah nikotinu 1,8 % (20 mg/ml). Každá výrobní šarže je opatřena Certifikátem
o analýze (COA) a podléhá pravidelným i náhodným kontrolám, aby bylo zajištěno správné složení tekutiny a obsah nikotinu.

Jednorázová e-cigareta VEEBA nepatří do běžného odpadu. V rámci maximální snahy o zachování udržitelnosti produktu je navržena tak, aby přes 80 procent jejích komponentů bylo recyklovatelných. „Správné nakládání s odpadem a odpovědná spotřeba jsou pro nás prioritou. Proto se budeme i v komunikaci se zákazníky všech našich produktů nadále důrazně zaměřovat na to, aby svá použitá zařízení vraceli ve sběrných místech v rámci našeho recyklačního programu na zpětný odběr zařízení,“ dodává Andrea Gontkovičová.

Bezdýmné tabákové výrobky společnosti Philip Morris International jsou dostupné na 73 trzích². Cílem společnosti PMI je do roku 2025 nabízet bezdýmné tabákové výrobky na 100 trzích. Zároveň odhaduje, že již zhruba 17,8 milionů dospělých kuřáků na celém světě (vyjma Ruska a Ukrajiny) přestalo kouřit cigarety a přešlo na IQOS³. Ambicí společnosti je, aby do roku 2025 nejméně 40 milionů dospělých, kteří by jinak pokračovali v kouření cigaret, přešlo na naše bezdýmné výrobky. Kromě toho si společnost PMI klade za cíl, aby více než polovina jejích čistých příjmů do roku 2025 pocházela z bezdýmných výrobků.

Zařízení VEEBA je k dispozici na základě mezinárodní licenční smlouvy PMI podepsané se společností Kaival Brands International, která ve Spojených státech amerických distribuuje nejprodávanější prémiové jednorázové zařízení s názvem BIDI® Stick.

1. Počet uživatelů IQOS v České republice k 30. červnu 2022.
2. Zdroj: Výsledky Philip Morris International za čtvrtý kvartál 2022.
3. Zdroj: Výsledky Philip Morris International za čtvrtý kvartál 2022.
4. NielsenIQ x AOC včetně obchodů se smíšeným zbožím, sestaveno Goldman Sachs Global Investment Research. Vydáno: 31. května 2022.

 

Zdroj: Benes Consulting Group s.r.o.

Praha, 1. března 2023