Philip Morris ČR zahájila v České republice prodej nové generace zařízení IQOS

V pondělí 3. prosince 2018 byl v České republice zahájen prodej nové generace zařízení IQOS (IQOS 3 a IQOS 3 MULTI), předního světového výrobku s technologií nahřívání tabáku. První zájemci je mohli zakoupit v IQOS STORE v Praze Na Příkopě 22. Od 6. 12. jsou k dispozici pro zájemce z řad dospělých kuřáku i na e-shopu. Doporučená maloobchodní cena na českém trhu je 2 790 Kč za IQOS 3 a 2 490 Kč za IQOS 3 MULTI.

Nový IQOS 3 a IQOS 3 MULTI zohledňují ohlasy a zkušenosti spotřebitelů s výrobkem a přináší také českým zákazníkům lepší konstrukci, design a jednodušší používání, při zachování charakteristické chuti, smyslových vjemů a rituálu. Nové verze produktu mají pomoci dalším z řady dospělých kuřáků, aby si zvolili alternativu méně škodlivou pro zdraví. Uvedení na trh v České republice navazuje na celosvětové představení nové generace IQOSu, která byla poprvé představena 23. října v japonském Tokiu.

„Naším cílem bylo vytvořit lepší alternativu pro dospělé kuřáky, což se díky IQOSu podařilo. IQOS 3 a IQOS 3 MULTI přinášejí značná vylepšení a inovace a jsou dalším krokem, abychom přesvědčili dospělé kuřáky v České republice, kteří by jinak pokračovali v kouření cigaret, aby přešli na méně škodlivou alternativu „bez kouře“. Téměř 6 milionů dospělých kuřáků po celém světě, kteří už díky výrobku IQOS zanechali kouření cigaret, vědí, že tento výrobek mění k lepšímu spoustu věcí v jejich životech,“ říká Árpád Könye, předseda představenstva a generální ředitel Philip Morris ČR a.s. „Ani výrobky s nejnižším rizikem by ale nepřinesly užitek spotřebitelům a jejich zdraví, kdyby je nezačali dospělí kuřáci používat. Vývoj produktu je naprosto klíčový pro to, aby spotřebitelé náš výrobek přijali. Zohledňujeme tedy jejich ohlasy a zkušenosti s naším výrobkem a neustále jej zdokonalujeme,“ dodává Árpád Könye.

IQOS 3 a IQOS 3 MULTI jsou nejnovějším výrobkem z portfolia produktů bez kouře, které společnost PMI vyvinula proto, aby dospělým kuřákům nabídla vhodnější alternativu a méně škodlivý způsob, jak si vychutnat tabák. IQOS 3 přináší vylepšený design, funkce a intuitivnější ovládání. IQOS 3 MULTI se díky svým kompaktním rozměrům snadno vejde do kapsy a umožňuje dospělému spotřebiteli nepřetržité užívání až deseti náplní HEETS za sebou, bez nutnosti dobití.

IQOS 3 a IQOS 3 MULTI jsou dostupné ve více než 500 barevných kombinacích a příslušenství, které přináší dospělým uživatelům IQOS bohaté možnosti personalizace jejich zařízení. Díky opravdové chuti tabáku si dospělí kuřáci mohou dopřát podobný požitek jako s cigaretou – ovšem bez kouře a odéru.

IQOS 3 je vybaven systémem ProtectPlus, který zahrnuje robustní pouzdro, chránící proti nárazu, nově navržené boční otevírání a vylepšenou technologii baterie, která zajišťuje její delší životnost.

Vědecké studie ukazují, že IQOS je méně rizikový než pokračování v kouření. Za každým posunem – včetně vývoje nové verze IQOSu – stojí ve společnosti PMI věda. Vědecký hodnoticí program je založen na postupech z farmaceutického průmyslu a řídí se pravidly amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (U. S. FDA). IQOS vytváří v průměru o 90 procent méně škodlivých látek ve srovnání s cigaretovým kouřem. Souhrn předklinických a klinických vědeckých důkazů společnosti PMI ukazuje, že úplný přechod na IQOS představuje menší riziko pro zdraví než pokračování v kouření. Důkazy rovněž potvrzují, že IQOS neovlivňuje negativně kvalitu vnitřního vzduchu. V průměru 70 až 80 procent uživatelů IQOS přestalo kouřit cigarety, což z výrobku IQOS činí efektivní alternativu bez kouře.

 

Praha, 7. prosince 2018