PENNY v Týnci otevřelo letos už třetí novou prodejnu

PENNY otevřelo v Týnci nad Labem už třetí novou prodejnu v letošním roce. Nová prodejna byla navržena v souladu s místní zástavbou a obyvatelé města společně s ní dostanou k dispozici i nové dopravní hřiště. Po prodejnách v Praze Holešovicích a ve středočeských Řevnicích tak PENNY otevírá další prodejnu moderního typu ve středních Čechách a dodržuje svůj plán přiblížit se hranici 400 prodejen.

Nová prodejna vyrostla na volném pozemku v centru města v ulici Tyršova v Týnci nad Labem a byla navržena ve spolupráci s renomovaným architektonickým ateliérem s netradičně členěnou několika stupňovou sedlovou střechou, díky níž zapadá do místní zástavby. Uvnitř nové prodejny ve stylu tržiště pak najdou zákazníci na ploše 831 m2 vše, jak jsou z moderního konceptu PENNY zvyklí.

Součástí prodejny je i řeznictví NOVÁK maso-uzeniny s.r.o. s prostorem pro rychlé občerstvení. „V Týnci potvrzujeme, že naše prodejny vždy přizpůsobujeme okolnímu prostředí. Na malém městě a v tomto typu zástavby jsme tentokrát zvolili budovu s tradiční sedlovou střechou, která zapadá do okolního prostředí. Je to další ukázka toho, že chceme být vždy součástí dané komunity, a přitom neslevujeme z našich standardů,“ říká Mathias Mentrop, jednatel společnosti PENNY MARKET.

V rámci výstavby nové prodejny PENNY vybudovalo i nové dopravní hřiště, které je součástí blízké mateřské školy. U prodejny vzniklo rovněž parkoviště s 49 parkovacími místy, z nichž 3 jsou vyhrazena pro zdravotně postižené a 2 pro rodiče s malými dětmi. Toto parkoviště bude ve večerních hodinách po dohodě s městem k dispozici návštěvníkům nedalekého kulturního domu. Součástí terénních úprav okolí prodejny bylo i vysázení 17 nových stromů. „Věříme, že tato prodejna usnadní život nejen dvěma tisícům místním obyvatelům, ale i lidem z okolí. Už při navrhování prodejny jsme si dali za cíl být součástí zdejší komunity, a věřím, že se nám to podařilo,“ dodal Mathias Mentrop.

V roce 2020 plánuje PENNY otevřít minimálně 10 nových prodejen a dalších více než 70 stávajících prodejen čeká modernizace podle nového konceptu. Do nových prodejen a modernizace PENNY investuje stovky milionů korun.

 

Zdroj: Penny Market s.r.o.

Praha, 9. března 2020