Penny v Chodově na Sokolovsku obnovíme

PENNY plánuje obnovu prodejny v Chodově na Sokolovsku. Výstavbu prodejny, která byla zcela zničena požárem 6. listopadu loňského roku, PENNY plánuje zahájit už v letošním roce.

Požár, který v neděli 6. listopadu 2022 zachvátil a zcela zničil prodejnu PENNY v Chodově na Sokolovsku znamenal nejen hmotnou škodu ve výši bezmála 50 miliónů korun, ale současně během onoho nedělního rána přišli o své pracoviště také dvě desítky jeho zaměstnanců. Bezprostředně po události PENNY oznámilo, že se o své zaměstnance postará.

„V prvé řadě jsme zjišťovali, zda jsou všichni v pořádku. Naštěstí nedošlo při této události k žádnému zranění, a to nejen u našich lidí, ale ani u hasičů nebo nikoho dalšího, za což jsme velmi rádi a vděční. Ihned jsme pak začali řešit, jak našim zaměstnancům zajistit jistoty, které u nás mají. Proto jsme pro ně okamžitě v prvních hodinách začali hledat využití a práci. V současné době tak mají práci na okolních prodejnách v Sokolově, Nejdku, Kraslicích a dvou prodejnách v Karlových Varech. I nadále tak mají jistotu práce, pravidelné mzdy a všech benefitů i bonusů,“ popisuje reakci PENNY na neočekávanou událost manažer komunikace Tomáš Kubík.

Ve druhém listopadovém týdnu, tedy okamžitě po požáru, začalo vedení společnosti řešit budoucnost samotné prodejny. Nyní je jasné, že v místě původní prodejny bude postavena prodejna zcela nová „Musíme poděkovat zejména městu a jeho vedení. Podpora, které se nám dostává, je velmi nadstandardní. Pro obyvatele Chodova připravuje město zřízení dočasné zastávky v místě bývalé prodejny, posílí autobusové linky tak, aby lidé měli lepší spojení do dalších prodejen, a tak dále. Díky tomuto přístupu věříme, že i jednání o potřebných povoleních proběhnou v co nejkratší době,“ oceňuje přístup města Mathias Mentrop, jednatel PENNY odpovědný za výstavbu a modernizaci prodejní sítě, a popisuje aktuální situaci: „V současné době odstraňujeme následky požáru a připravujeme vše proto, abychom mohli začít pracovat na výstavbě nové prodejny. Musíme vytvořit projekt a zajistit všechna povolení. Výstavba této prodejny má s ohledem na obyvatele Chodova a jejich potřeby maximální prioritu. Jakmile to bude možné, chceme začít se samotnou výstavbou, což plánujeme ještě v letošním roce. Samotná výstavba pak potrvá 3 až 5 měsíců. Nechceme nyní slibovat termín otevření, protože od prvních nákresů po dokončení je to dlouhá cesta, ale co můžeme slíbit je to, že uděláme vše proto, aby vše trvalo co nejkratší dobu.“ A starosta města Chodov Patrik Pizinger dodává: „Obnovení prodejny PENNY v Chodově je pro nás v tuto chvíli důležité. Obyvatelé sídliště nyní musí za většími nákupy dojíždět do obchodů na druhém konci města nebo do okolních měst, což v současné ekonomické situaci nepříjemně zatěžuje jejich peněženku. Věříme, že se novou prodejnu podaří otevřít ještě v průběhu roku 2023.“

Lidé v Chodově se tak už nyní mohou těšit na novou prodejnu, která jim nabídne nejmodernější diskont s příjemným prostředím, v němž budou moci pohodlně nakupovat ty nejkvalitnější produkty za nejvýhodnější ceny na trhu.

 

Zdroj: Penny Market s.r.o.

Praha, 7. ledna 2023