Penny rozšiřuje bio sortiment

PENNY rozšiřuje svoji nabídku bioproduktů. Od dnešního dne přináší pod privátní značkou my BIO nově ovoce a zeleninu, které splňují nejpřísnější parametry pro pěstování biopotravin, tedy bez použití pesticidů či umělých hnojiv.

V rámci nové řady my BIO budou nabízeny citróny Primofiori, banány Cavendish, jablka Gala, rajská jablka Cherry, salátové okurky a mrkev. „Rozšiřujeme tak sortiment našich biopotravin v rámci ovoce a zeleniny. Všechny tyto produkty jsou pěstovány bez použití umělých hnojiv nebo pesticidů a podle standardů EU pro biopotraviny, což v důsledku znamená, že jsou zdravější,“ říká Petr Chmelař, vedoucí oddělení nákupu PENNY.

Při pěstování těchto produktů nejsou používány žádná umělá nebo průmyslová hnojiva ani pesticidy na ochranu před škůdci. PENNY pro značku my BIO pečlivě vybírá dodavatele, kteří proti škůdcům využívají jejich přirozené nepřátele, používají výhradně přírodní hnojiva a další inovativní způsoby a metody pěstování a péče o rostliny. Pod označením bio nabízí PENNY pouze výrobky s nejvyšší kvalitou, který splní nejpřísnější kritéria dle nařízení Rady (ES) č. 834/2007. Tradiční postupy pak přirozeně zvyšují náročnost pěstování, čímž se rovněž snižuje množství takových produktů na trhu, a to se promítá do ceny. „Jsme si vědomi toho, že bioprodukty nejsou ty nejlevnější na trhu, avšak v duchu filozofie naší značky nabídneme zákazníkům ten nejlepší poměr ceny a kvality na trhu, stejně jako v případě jiných produktů, které na našich prodejnách nabízíme,“ říká Petr Chmelař.

Při vytváření nové řady produktů my BIO kladlo PENNY rovněž velký důraz na to, aby byl obaly šetrné k životnímu prostředí. Například mrkev bude nabízena v papírovém tácku společně se stoprocentně biodegradabilní fólií. V porovnání se standardním balením mrkve tak budou kompletně eliminovány veškeré plasty. Citrony dostanou zákazníci v kompostovatelné síťce. Také další produkty prodávané pod značkou my BIO jsou balené tak, aby byly šetrné k životnímu prostředí. PENNY tak ročně ušetří desítky tun plastu.

PENNY v rámci své nabídky bioproduktů nabízí mimo jiné tradiční mléčné výrobky, těstoviny, ale i produkty pro milovníky vína nebo kávy. Příznivci biostravy najdou v nabídce PENNY ovesné vločky, čaje, zeleninový bujón, džusy, bonbony, krekry, mouku, müsli tyčinky, ale třeba i kečup, a nechybí nabídka bio masných výrobků. Pro nejmenší jsou v nabídce zahrnuty i kvalitní biopříkrmy. “Naši nabídku bioproduktů stále rozšiřujeme a obměňujeme podle zájmu a potřeb našich zákazníků. Vnímáme, že naši zákazníci chtějí žít zdravěji,“ popisuje filozofii nabídky zdravých potravin Petr Chmelař, vedoucí nákupu PENNY.

 

Zdroj: Penny Market s.r.o.

Praha, 23. března 2021