Penny pro rok 2022 znovu zvyšuje mzdy

Více než 6 000 zaměstnanců PENNY dostane od 1. března přidáno. Všem zaměstnancům na prodejnách, v logistických centrech i na centrále zvýší PENNY mzdy pro letošní rok v průměru o 5 %. Minimální mzda pokladních na plný úvazek bez započtení dalších příplatků se tak zvyšuje na 26 000 korun. Jedná se už o osmé navýšení mezd za posledních 6 let.

„Mzdy zvyšujeme pravidelně. Od roku 2017 se mzda pokladních a prodavačů zvýšila o více než 9 000 korun, a je to logické, protože zejména v poslední době vzrostly nároky na tuto profesi. Uvědomujeme si, že bez našich kolegyň a kolegů na prodejnách bychom nemohli ve složitých podmínkách posledních dvou let zajišťovat naše služby zákazníkům na úrovni, kterou od nás očekávají,“ okomentoval navýšení mezd Radek Hovorka, jednatel společnosti a Petr Šrámek, vedoucí personálního oddělení k tomu dodává: „Naši lidé vědí, co od nás mohou čekat. Jednáme s nimi férově a otevřeně. Proto dlouhodobě transparentně komunikujeme výši základní mzdy bez jakýchkoli dalších příplatků. Nekomunikujeme ani průměrnou mzdu, kterou by zkreslovaly platy vedoucích pracovníků. Tento přístup naši zaměstnanci oceňují a jsme rádi, že s celou řadou z nich pravidelně slavíme 15, 20, ale i 25 let výročí v naší společnosti. Při započtení všech příplatků či odpracovaných let se vyplácená průměrná mzda prodavaček a prodavačů pohybuje nad 30 000 korunami.“

Navýšení mezd pro rok 2022 je výsledkem letošního kolektivního vyjednávání a základní mzda prodavačů bude nově v případě plného úvazku v rozpětí 26 000 až 31 000 korun v závislosti na délce zaměstnání. Už v loňském roce bylo v rámci kolektivní dohody vyrovnání příplatků za práci v sobotu i v neděli na prodejnách, a to na shodných 20 % průměrného výdělku za oba dny. Mimo to v posledních dvou letech PENNY rozdalo zaměstnancům opakovaně bonusy za jejich nasazení v době pandemie v souhrnné výši více než 100 milionů korun.

„Zvláště v současné nejisté době bylo naším cílem zajistit lidem jistotu a stabilitu do budoucnosti. Těší mě proto, že po několika složitých jednáních jsme se na výsledné podobě nové kolektivní smlouvy dokázali shodnout. S navýšením mezd pro rok 2022 mohou být podle mého názoru zaměstnanci PENNY spokojeni,“ říká Bohumír Dufek, předseda OSPZV-ASO ČR a prezidentka Unie zaměstnanců obchodu, logistiky a služeb Renáta Burianová k tomu dodává: „Naším cílem bylo dosáhnout férové dohody pro obě strany, a to se nám, i díky přístupu vedení PENNY, podařilo. Jednání bylo korektní a rychlé, ladili jsme prakticky jen detaily.“

PENNY nabízí všem svým zaměstnancům okamžitě po jejich nástupu 5 dnů dovolené navíc, celkem tedy má každý 5 týdnů dovolené. Mezi další benefity pak patří stravenky, propracovaný systém vzdělávání a kariérního růstu, kurzy jazykového a dalšího vzdělávání, nebo benefity v rámci cafeteria systému.

 

Zdroj: Penny Market s.r.o.

Praha, 26. února 2022