PENNY navyšuje mzdy všem minimálně o 1 000 korun

Společnost PENNY MARKET od 1. března letošního roku zvyšuje všem svým zaměstnancům mzdy v průměru o 5 %. Znamená to, že i pokladní pracující na plný úvazek si polepší minimálně o 1 000 korun měsíčně.

Základní mzda pokladních se bude nově pohybovat v závislosti na délku pracovního poměru v rozmezí od 24 000 až do bezmála třiceti tisíc korun měsíčně.

Za poslední 4 roky PENNY MARKET zvyšuje mzdy už pošesté. Základní mzda pokladních pak od počátku roku 2017 vzrostla celkem o 7 500 korun. „Reagujeme samozřejmě na vývoj na trhu práce i ekonomickou situaci ve společnosti. Porovnáme-li skutečné minimální mzdy bez jakýchkoliv příplatků, například za víkendové směny, a pro zaměstnance s plným úvazkem, pak se platové podmínky našich zaměstnanců dlouhodobě drží nad průměrem retailu. Naši lidé tak patří k těm nadprůměrně ohodnoceným v rámci obchodních řetězců,“ konstatuje jednatel společnosti Martin Peffek a dodává: „Každé navýšení se týká všech zaměstnanců. Poskytujeme našim lidem férové a motivující mzdové podmínky. Nechceme pouze lákat nové zaměstnance, ale odměňujeme i ty věrné a zkušené, kteří pro nás pracují už řadu let.“

Navýšení mezd je výsledkem kolektivního vyjednávání, v jehož rámci došlo také k navýšení příspěvku na penzijní připojištění o 100 korun na současných 700 korun měsíčně.

„I letošní jednání byla zcela korektní a oceňujeme přístup společnosti PENNY MARKET, která má spokojenost zaměstnanců jako jednu z hlavních priorit, což dokazuje i vstřícným jednáním a pravidelným dialogem s konkrétními výsledky. Jsme velmi rádi, že mezi námi funguje sociální dialog na vysoké úrovni a jedním z jeho výsledků je pravidelné výrazné navyšování mezd,“ říká prezidentka Unie zaměstnanců, logistiky a služeb Renáta Burianová a Bohumír Dufek, předseda OSPZV-ASO ČR, dodává: „Jednání o kolektivní smlouvě probíhají každoročně a oceňujeme, že i tentokrát jsme dospěli k rychlé a korektní dohodě. Zaměstnanci mohou být s úpravou a úrovní mezd pro rok 2020 spokojeni, stejně jako s navýšením dalších benefitů.“

Zaměstnancům jsou v rámci benefitů poskytovány stravenky, jejichž výše byla v rámci loňského vyjednávání zvýšena z 80 na 90 korun za každý odpracovaný den. Dále mají plošné benefity, jakými je týden dodatkové dovolené nebo jazykového vzdělávání a mohou si volit různé formy dalších atraktivních benefitů v rámci cafeteria systému. Velký důraz klade společnost Penny Market i na možnost skloubení práce a rodinného života, kdy umožňuje zaměstnávání na zkrácené úvazky.

Penny Market v současné době zaměstnává 5 600 zaměstnanců a se sítí více než 380 prodejen je největší obchodní sítí v České republice. Díky tomu je především na menších městech jedním z nejvýznamnějších zaměstnavatelů u nás.

 

Zdroj: Penny Market s.r.o.

Praha, 26. února 2020