Penny Market daroval nemocnicím přístroje

Zakladatelka a prezidentka Kapky naděje Vendula Svobodová, ředitelka Nadačního fondu Elen Švarcová a zástupce firmy Penny Market s.r.o. Daniel Novotný společně navštívili Fakultní nemocnici Olomouc, Masarykovu nemocnici v Ústí nad Labem a Fakultní nemocnici Ostrava, aby předali jejím zástupcům potřebné přístroje.

Penny Market_Predani daru_02Společnost PENNY věnovala přístroje v celkové hodnotě 1 530 000 Kč ze sbírky, kterou dlouhodobě pořádá. „Velice nás těší, že jsme mohli nemocnice podpořit tak potřebnými přístroji, které budou pacientům denně pomáhat. Sociální odpovědnost je pro naši společnost velice důležitá,“ říká Daniel Novotný, marketingový ředitel obchodního řetězce Penny Market.
Zákazníci PENNY přispívají tím, že zakoupí některý z vybraných výrobků, které jsou speciálně označeny v letácích a na prodejnách. Z každého prodaného kusu je darována 1 Kč Kapce naděje.

Fakultní nemocnice Olomouc obdržela Video Procesor CV 190 EVIS EXERA III s příslušenstvím, zařízení umožňující zpracování obrazu pro pokročilou endoskopii s vynikající kvalitou obrazu. Nabízí vysoký jas i na dvojnásobek viditelné vzdálenosti. Přístroj pomáhá při řešení, diagnóze, léčbě a výzkumu nádorových onemocnění dětského věku.
Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem dostala dva přístroje. Prvním byl INNOVANCE PFA – 200 systém
analyzátor, který napomáhá diagnostice problému s krevními destičkami, objeví vrozenou dysfunkci a vyhodnotí stav krevních destiček. Druhým předávaným předmětem bylo zařízení Para PAC Plus MRI – kompatibilní ventilátor včetně příslušenství, ten slouží k mechanické ventilaci, poptávky a k volnému toku u kyslíkové terapie. Je vhodný pro použití v nejrůznějším prostředí, což zahrnuje nemocnice, ale i náročnější lokace, jako jsou sanitky, letadla a venkovní prostředí.

Dvě nová zařízení dostala také Fakultní nemocnice Ostrava, a sice Perfusor Space s příslušenstvím, moderní a bezpečný infuzní systém. Jeho předností je snadná manipulace a jednoduchá integrace do datové komunikační sítě každé nemocnice. Druhým předávaným předmětem byl pulzní oxymetr Masimo Radical s příslušenstvím, zařízení slouží k měření saturace neboli nasycení krve kyslíkem.

Zdroj: Penny Market

Praha, 19.června 2015