PENNY darovalo potřebným za 2 roky 184 tun pomoci a zachránilo 1 000 000 porcí jídla

Z největší sítě obchodů u nás PENNY MARKET za poslední dva roky doputovalo do potravinových bank 184 tun pomoci. Prostřednictvím skladu, který PENNY poskytuje České federaci potravinových bank, pak k potřebným doputoval celkem 1 000 000 porcí jídla.

Samotné PENNY v roce 2019 přispělo do potravinových bank 57,5 tunami přímé pomoci, v roce 2018 to bylo celkem 43,5 tuny a v rámci Potravinových sbírek zákazníci věnovali prostřednictvím některé z 60 zúčastněných prodejen 83 tun pomoci. Celkem je to tedy za dva roky 184 tun potravin a drogistického zboží. Mezi darované produkty, které nejvíc pomáhají, patří polévky, rýže a luštěniny, těstoviny, dětská výživa, konzervy, trvanlivé mléko, olej a základní a dětská drogerie.

„V současné příznivé ekonomické situaci často zapomínáme, že bez ohledu na to, jak se společnosti daří, jsou lidé, kteří se často ne vlastní vinou nachází v tíživé životní situaci. Jsou prostě chvíle, kdy potřebuje pomoc každý z nás, a pro nás je přirozené a samozřejmé pomáhat. Těší nás, že počet vybraných potravin a produktů stále roste. Pomoc míří ke konkrétním lidem, ať už se jedná o matky samoživitelky, seniory, pěstounské rodiny, hendikepované či lidi bez domova nebo lidi, kteří zkrátka prochází těžkým životním obdobím, které někdy v životě může zažít každý,“ shrnuje podporu České federace potravinových bank a jejích aktivit Martin Peffek, jednatel společnosti PENNY Market.

PENNY se nemalou měrou podílí na chodu potravinových bank také poskytováním logistického centra České federaci potravinových bank. Od poloviny roku 2018, kdy jej PENNY federaci poskytlo, bylo prostřednictvím toho centra zachráněno celkem 500 tun potravin. „Pro nás je sklad v Modleticích něčím, bez čeho si naši činnost ani nedokážeme představit. Vezmeme-li, že jedna porce jídla je půl kilogramu, pak přes něj prošlo už na 1 000 000 porcí jídla potřebným. To je neuvěřitelné číslo! Existence tohoto skladu nás řadí na úroveň zahraničních potravinových bank, kde jsou centrální sklady běžné,“ uvádí Veronika Láchová, ředitelka České federace potravinových bank.

Letošní Potravinové sbírky se uskuteční opět v jarním a podzimním termínu, a to 4. 4. 2020 a 21. 11. 2020.

 

Zdroj: Penny Market s.r.o.

Praha, 18. února 2020